Act ratat

Două ziariste de la Moskovski Komsomoleț au vrut să demonstrezecă este extrem de ușor să călătorești prin foat URSS cu o bombă la tine pe care, mai apoi, să o detonezi la Moscova. Cel puțin așa am înțeles din repovestirea faptelor lor de pe Hotnews, pentru că eu nu știu rusește.

Ce este, totuși, în neregulă cu această poveste? Ziaristele în cauză au călătorit de la Pyatigorsk la Moscova cu autobuzul. Au avut cu ele o cutie în care cărau asta:
1346950_20110204092751.gif

Cărau, așadar un aspirator. Nimeni, tot drumul, nu a avut prezența de spirit să sesizeze că acel aspirator ar fi putut fi o bombă. Sau că în el încăpea o bombă artizanală de până la 2 kg. Băi, da’ proști mai sunt rușii ăștia din miliție, armată și FSB. Văd ei două rusoaice cu un aspirator și nu se gândesc la faptul că ar putea fi două teroriste cecene care cară nu un aspirator, ci o bombă. Se duce de râpă și Rusia…

Mă rog, poate sunt oameni care cred că dacă te plimbi prin ditamai țara cu un aspirator după tine, ai demonstrat că poți ajunge unde vrei tu cu o bombă în bagaje. Înțeleg, în Rusia ziariștii or putea cere să fie controlați și în chiloți, dar ca noi să ne extaziem la astfel de demonstrații…

2 comentarii

  1. Pe vremuri aveam mari dificultati sa explic unor colegi de ce a intra intr-un minister cu o cutie goala de pantofi in brate nu este chiar o stire. Dup-aia au uitat.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Pai unora li se pare normal probabil sa fie controlat orice om care are o sacosa/geanta/cutie sau altceva. Nicaieri in lumea asta nu sta nimeni sa controleze pe oricine care care ceva.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.