Adevărul e că merită

Stadionul ăla care se construiește în București, o ambiție tembelă a lui Mircea Sandu susținută de Ionuț Lupescu, fost fotbalist, actualmente țuțăr, a ajuns să depășească suta de milioane de euro. Și este un stadion dedicat doar fotbalului. Care fotbal, însă? Echipele de club din București se chinuie cu Victoria Brănești. Echipa națională trebuie să meargă la Piatra Neamț pentru a aduna spectatori care să umple un stadion de 10-15.000 de locuri.
Și, atunci, de ce și cui facem, din bani publici, ditamai stadionul în București? Ca să mergem la meciuri și să ne auzim glumele de la tribuna I la Tribuna a II-a sau de la peluză la peluză? Ar fi o explicație. Ar fi și un experiment social interesant. Cei doi spectatori de pe o parte gumind cu ceilalți doi de pe partea opusă. Ăsta e sportul, în definitiv, ne smulge din fața computerului și ne ajută să socializăm mai ușor. Dar să plătim o sută și ceva de milioane pentru a ajuta să comunice mai ușor patru-cinci amețiți care ar putea discuta și pe messenger, e deja prea mult. AIr pentru orgoliul lui MIrcea SAndu, Ionuț Lupescu și Sorin Oprescu este nu mult, ci enorm.

2 comentarii

 1. Dom’le, matale nu pricepi ca pe arena aia o sa se tina si spectacole grandioase, gen concerte U2? :)

  N-auzi c-o umple dinamovistii stadionu’? =))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Este adevarat ca,in mijlocul crizei economice si la asemenea costuri,construirea „National Arena”(de parca nu se putea numi Arena Nationala) poate parea inoportuna.Totusi,indiferent de calitatea submediocra a fotbalului autohton actual,normele UEFA impuneau constructia unei asemenea incinte sportive.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.