Adio, Robert! N-am să plâng!

robert-turcescu

În sfârșit, cariera în media a lui Robert Turcescu a luat sfârșit. Cu artificii, cu zgomot de tobe, cu lacrimi și delir mistic. Dar, orice s-ar întâmpla de azi înainte, revenirea lui Robert Turcescu în media ar fi mai rușinoasă decât cea a lui Șerban Huidu.

Nu mai pot da link, pentru că blogul mega-starului s-a blocat. Probabil din exces de trafic. Dar pot povesti.

Lucrurile stau așa: duminică, Turci a publicat pe blog un livret militar și niște fluturași de ssalarii din care, zice el, ar fi reieșit că a fost locotenent-colonel acoperit, infiltrat în presă. Pam-pam.

Seara, în emisiunea Sorine Matei, cea pe care oameni din SRI o sprijineau în obținerea unui post la RTV și a unui salariu de 4.500 de euro lunar la același post, Robert Turcescu a venit și a lărgit cu amblele buze confesiunea de pe blog.

Circ mai ieftin n-am văzut de multă vreme. Dar de foartă multă vreme. Și notați că stau în Tulcea, unde vine anual câte un circ ieftin. Pentru copii e perfect, se distrează, mai fac poze cu animalele, dar adulții se plictisesc rău de tot.

Cam așa și cu „mărturisirea” lui Turci.

Eu cred că este un bluff. O cacealma sinistră. Cred că „documentele” sunt false. Dar există varianta ca informațiile din documentele false să fie reale. Nu știu. La ora asta nu știu absolut nimic cert despre aceste self-dezvăluiri.

Dar știu, cu certitudine, că azi, duminică, 21 septembrie 2014, cariera de „jurnalist” a lui Robert Turcescu a luat sfârșit.

Oricare ar fi adevărul, de azi înainte este imposibil ca Turci să mai apară în fața unor telespectatori sau a unor cititori cerșind credibilitate.

Sunt două variante. În prima variantă, acceptând că a fost cu adevărat ofițer acoperit, a mințit până acum, când isteriile lui live erau privite drept indignarea unei „voci a dreptei”, când, de fapt, erau indignarea manevrată a unei voci a Securității de tip nou. În a doua variantă, în care n-a fost ofițer acoperit, Robert Turcescu face un joc dement, cerând judecarea lui rapidă pentru ca și „acoperitul” pe care urmează să-l dezvăluie Băsescu să beneficieze de un tratament similar. Dacă face acest joc, Robert Turcescu nu o face gratuit. O face pe bani foarte mulți. Oricum, el se arăta scârbit de presă de minim doi ani de zile. Banii de la B1 îi veneau greu, ajungând la întârzieri de 6 luni. Erau mulți, e drept, dar și întârzierile astea, te cam scârbesc.

Unde greșesc eu este atunci când spun că Turcescu își va termina cariera de „jurnalist”. Pentru că el n-a fost niciodată jurnalist. A fost DJ, MC, vedetă tv, dar jurnalist niciodată. Așa că rectific: orice carieră ar fi avut Turci până acum în media, ea se sfârșește azi, indiferent de variante.

Mult succes, Robert, în noua carieră de propagandist asumat. Era cam de porc să fii propagandist acoperit. Și, coaie, cere banii înainte, că ăștia nu mai plătesc după campanie, ar fi trebuit să înveți asta din 2009!

PS: Robert, demeneța asta cu „dumnezeu” nu dovedește decât că ai făcut prea multe emisiuni cu Dan Puric, sperând în audiență mare. Dat fiind că ai făcut și multe emisiuni cu Băsescu, nu pot decât să întreb: ai început să și bei?

 

13 comentarii

 1. Mortadella de Freitas

  deh, PAH si mie imi miroase a cacialma in etape…si asteptam episodul urmator. O fi Joha sau MM?
  Oricum, ori RT a trecut ‘proba’ de admitere la Teatru si Film si ii dorim o cariera de Oscar… ori omul are o serioasa ‘suferinta’ psihica si are nevoie de ajutor.

  Pana la urma nu stiu cum va ramane cu religia in scoli… dar, in presa e mare nevoie de cel de sus!!!

  PS. a se nota ca RT are incredere in Justitie!

  Răspunde

  Thumb up 6 Thumb down 1

 2. Ăsta a fost la popă. Se vede din limbaj. E prima dată când îl aud vorbind, dar mi se pare că vorbește ca un teolog. :))

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Ce penibil a jucat asta!

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 4. Nu stiu de ce,dar intodeauna mi-a fost scarba de simbriasii soptitori ai „cooperativei urechea”cu atat mai scarbos mi se pare faptul, ca niste ziaristi sa faca acest lucru.

  Răspunde

  Thumb up 3 Thumb down 0

 5. Cristian Ovidiu

  Vrajeala si hardeala …

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 6. De acord, cu o singra exceptie. Turcescu a fost propagandist pe fata cel putin o data: in 2012, PDL l-a cooptat in comitetul de selectie al candidatilor pt PE. Sper sa nu ma insel, dar a fost oficial

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Eu cred ca este o „facaleala”.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Press not a falling man too far! ‘tis virtue:
  His faults lie open to the laws; let them,
  Not you, correct him.

  (Henry VIII)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. I se rupe lui in paispe de jurnalism, sa fim seriosi. Probabil se cauta o metoda pentru a da foc la petarda lu Baselu si col Turcescu s-a oferit el sa ajute tara (daca-i ordin, cu placere!). Si daca ii iese si daca nu, are un loc caldut pregatit. O sa mai auzim de guster, in vreo 5 ani e curat gigiuc, om politic de anvergura care prinde la intelectualii wanna be. Stai numa sa vezi.

  Asa ca sa nu-i plangem de mila sau sa ne bucuram ca am scapat de nebun. Ca nu dispare, doar se transforma.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 1

 10. […] sunt la rândul lor șantajabili sau chiar angajați în altă parte, cum am văzut că sunt jurnaliști și (poate chiar și) […]

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.