Amis lecteurs

Prieteni cititori,

Luni noapte, pe la două, ne-am ridicat de la masa de bule unde, de 20 de ani, în fiecare zi de luni ne-am jucat cu cuvintele. Ultimul text pe care l-am compus împreună pentru Academia Cațavencu, după titlul de prima pagină, este acesta: “Vă mulțumim că ați stat alături de noi 20 de ani! Următorii 20 încep săptămâna viitoare cu aceeași echipă, într-o nouă revistă.”.

Nu este cel mai bun text colectiv compus la acea masă, nu este nici măcar amuzant, dar este parte din istoria zbuciumată a unei echipe de excepție. Este textul care pune punct unei perioade de 20 de ani de nebunie gingașă.

M-am ridicat de la masa de bule cu un sentiment ciudat de ușurare. Eu unul știam că, lucrând la acest ultim număr, mi-am onorat angajamentele. Singurele angajamente care contează pentru un jurnalist: cele oneste, neintermediate, față de cititorii săi.
prima-pagina-Catavencu-25-22-iunie-2011-mic

Timp de 20 de ani ați fost cititori jucători. Cei mai puternici cititori din mass-media românești. Dintotdeauna, de la primul număr al Academiei Cațavencu, de când în caseta redațională au fost trecuți “Cititorii noștri, la fel de inteligenți ca noi” am considerat că sunteți coautori ai acestui fenomen. Vă datorăm mult, căci, până la urmă, noi înșine suntem și suma tuturor cititorilor pe care i-am avut și îi avem.

Prieteni cititori,

Pe jumătate din voi nu vă cunosc nici pe jumătate din cât aș vrea și țin la jumătate din voi numai pe jumătate pe cât ați merita.* Dacă e ceva de reparat în relația noastră, probabil că acum este momentul. De aceea, vă așteptăm săptămâna viitoare să ne reînnoim jurămintele în jurul unei noi reviste.

*Bilbo Baggins (“Stăpânul Inelelor”, de JRR Tolkien)

17 comentarii

 1. Va astept cu nerabdare, pe curand!:)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Totusi care e acea revista?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Ma inclin, vorba lu’ Moisescu, in fata voastra (Patrick, Mihai Radu, Simona Tache, Nic Sarbu … ) pentru talentul, umorul si rabdarea de care ati dat dovada in toti acesti ani. va astept cu interes urmatoarea revista in speranta ca ne veti incanta cu acelasi umor de calitate.
  Toate cele bune!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Multa bafta la noua revista si abia astept sa va citesc!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. pai bai coometre care esti catavencule adica ce faci bre matale te desfiintezi? adica nu o sa mai fii ,?
  bai fi atent ca din cauza ta am invatat sa citesc am vazut un roman la universitate ca citea un ziar si radea si am zis ba insemna ca e misto sa citesti nu chiar asa naspa si asa mam dus si eu la scoala ca aveam 12 ani si nici o zi de scoala!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Aceasta stima pe care am avut-o fata de voi, nu cred ca o va mai obtine ,cat de curand ,cineva.Nu stiu cat conteaza admiratia cuiva, dar stiu ca ea iti poate da putere si cred ca acum voi aveti nevoie de noi puteri, pentru a face saltul calitativ al urmatorilor 100 de ani.Pentru ce a-ti facut pana acum VA MULTUMIM :

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. octavian.basoc

  Baftă!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Nu stiu daca am dreptate, dar as prefera sa citesc editoriale semnate de altcineva decat D Buscu (presupun ca mai sunt si alti destoinici printre voi, va rog nu va injositi).

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Onest şi neintermediat; mi-a plăcut. Vă doresc să vă rămână muza favorabilă şi cititori pe măsura dăruirii!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Doamne-ajuta! Sa fie intr-un ceas bun.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 11. „(…) A day may come when the courage of men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day(…)” :) tot JRR Tolkien

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Am colectia Catavencu de prin ’92, cred. Nu e tocmai completa, dar la fel de interesanta de rasfoit acum ca de citit atunci. Stilul inconfundabil si neschimbator, nepervertit v-a consacrat. Ramaneti tot asa, chiar daca sub alt nume. Sper sa fie unul la fel de inspirat ca cel care v-a facut ceea ce sunteti. Numai bine!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 13. tincoca ionel alias CATAVENCU

  NU STIU CE O SA MAI FIE DE ACUM FARA VOI. SPER SA SCOATETI O REVISTA MAI BUNA SAU CEL PUTIN LA FEL DE BUNA .
  IMI STERG O LACRIMA SINCERA .
  VA CITESC DE 20 DE ANI ,DIN CARE ULTIMII 8 VA CITESC DIN ITALIA …
  PRIETENII MA PORECLESC „CATAVENCU”
  MULT SUCCES IN CONTINUARE!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 14. să dea dumnezeu (sau cineva, nu ştiu cine) să vă iasă treaba pe care presupun că o încercaţi şi s-apăreţi în ediţie print cu alt nume.
  personal nu sînt interesat cu ce bani şi alte amănunte cosmice, treaba voastră. doar să nu schimbaţi (prea mult) stilul, că eu sigur nu mă mai schimb.
  şi vorba d-lui călin ioan… dar lasă, am văzut că eşti cam touchy la subiectul ăsta.
  (şi totuşi… se poate şi fără cine ştiu eu?)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Nu credeam ca cineva va incerca sa distruga Catavencu, pentru asta sunt trist, dar sunt sigur ca veti reusi si ma bucur pentru ca veti fi mai motivati.
  Nu pot spune ca am citit totul din toate numerele Catavencu dar va pot garanta ca le-am cumparat pe toate(exceptiile nu depasesc degetele de la o mana si sunt motivate puternic). Da, o sa cumpar in continuare, sper sa gasiti un nume potrivit pentru noua revista.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Am sa mai cumpar si un numar din Academia Catavencu, din putina curiozitate si pentru ca am nevoie sa invelesc un peste saptamana viitoare 😉

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.