Badea are de luat de la servicii

tuie

„Primul motiv reținut de instanță în motivare este „prestația” lui Badea din emisiunea „Sinteza zilei” din 6 martie 2013, în care realizatorul de la „În gura presei” l-a parodiat pe Turcescu, apărând îmbrăcat în costum militar și prezentându-se drept „colonelul Turcelu”. Instanța a reținut că Badea a dovedit rea credință și intenția directă de a-i prejudicia imaginea lui Turcescu, atâta vreme cât acesta făcuse public faptul că Ministerul Apărării îi retrăsese la cerere gradul acordat. „Modalitatea de prezentare, îmbrăcămintea aleasă de pârât, utilizarea unei imagini prelucrate a reclamantului în costum de militar, precum și schimonosirea numelui reclamantului („Turcelu”)  sunt elemente ce conturează intenția pârâtului de ridiculizare a reclamantului și de menținere în percepția publică a unor informații false privind gradul de colonel al acestuia”, se spune în motivare.”

Așadar, Mircea Badea a pierdut un proces cu Turci pentru că l-a făcut colonel. Da, mă, da, l-a făcut pe ăla colonel, colonelul l-a dat în judecată și a câștigat. 1 leu daune morale și 6.008 lei cheltuieli de judecată.

Ei bine, ce facem acum, când Turci a – chipurile – mărturisit că a fost colonel? Justiția reia porcesul? Îl acuză pe Turci de sperjur, mărturie mincinoasă, denunț calomnios? Sau contează că badea a zis „colonel”, iar el era, de fapt, „locotenent-colonel”?

Bine, admițând că mărturisirea lui Turci e valabilă.

Deci, ce se întâmplă?

4 comentarii

 1. E o lectie buna.
  Poate incepe si la noi sa conteze credibilitatea oamenilor, castigata in timp. Poate nu mai gandim doar la bara din fata, poate invatam sa discernem si sa preluam critic toate temele aruncate pe piata.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Michel Sigras

  Pai ideea e ca l-a facut colonel cand de fapt el e lt.-col. 😀 deci eroare…

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. destuld e corecta observatia – superjur ar cam fi.
  #Michel Sigras – turciulescu nega ca ar fi avut GRAD dar`minteri „colonel” cum ii zicea badea

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. un clasic in viata

  „deci, ce se-ntampla? parerea mea!”

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.