Canapeaua tehnocrată

covervoiculescuvlad

Joi, pe Digi 24 rula fostul ministru tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu. Era vorba despre campania pentru Magic Home, despre strângerea de fonduri, despre acte de caritate. Frumos.

Doar că, la un momentdat, domnul Voiculescu a povestit cât de greu se mișcă statul român, în comparație cu mediul privat sau cu ONG-urile. Drept exemplu, ne-a relatat cum domnia sa, pentru că își petrecea foarte mult timp la cabinetul de ministru, muncind, a simțit nevoa să achiziționeze o canapea pentru birou, ca să se mai poată întinde din când în când, pentru a se odihni. Iar acestă achiziție, fiind vorba despre statul român, a durat mult, foarte mult. Parcă vreo șase luni, dacă-mi amintesc bine. Iar tot mandatul domnului Voiculescu a durat șapte luni. Adică s-a putut întinde și domnia sa pe canapeaua aia cam o lună.

Nu mă pricep la politici guvernamentale, mai ales în domeniul sănătății, n-aș putea și nici n-aș vrea vreodată să conduc un minister. Dar la canapele mă bag.

Acum câteva luni, pentru că și eu îmi petrec foarte mult timp la birou, am cumpărat o canapea. A durat 5 minute și a costat 500 de lei, plus 40 de lei transportul. În total, 540 de lei. Țineți minte suma, pentru că veți vedea de ce e importantă.

Diferența dintre achiziția mea și cea a ministerului condus de domnul Voiculescu la acea vreme e că eu am cumpărat canapeaua din banii mei. Nici măcar ai firmei, ci ai mei, pentru că eu vreau să mă mai întind din când în când, nu firma. Cum nici Ministerul Sănătății nu voia să se întindă din când în când, ci ministrul.

În cele 7 luni cât a fost ministru al sănătății (din 20 mai 2016 până în 4 ianuarie 2017), domnul Voiculescu a câștigat 107.976 de lei. Adică a a vut un salariu de aproximativ 15.000 de lei lunar. Doar de la minister.

Eu am trei joburi în momentul de față. Trei. Și încă nu câștig într-o lună cât câștiga domnul Voiculescu de la un singur job. Totuși, am găsit 540 de lei pentru a cumpăra o canapea, repede, pentru că simțeam nevoia uneia. Domnul Voiculescu, mult mai bine plătit decât mine, a preferat să aștepte șase luni, dar măcar canapeaua de care, probabil, următorul ministru al Sănătății nu avea nevoie, a fost plătită din banii contribuabililor.

Ei bine, încetați să vă mai luați de statul român și de asistații social. Un om care câștigă 30 de canapele ca a mea lunar, dar e capabil să aștepte șase luni cu mâna întinsă la statul român până i se cumpără o canapea, ei bine, un astfel de om e mai rău decât ultimul atârnător teleormănean la venitul minim garantat.

10 comentarii

 1. N-a gasit si el o targa, ceva?

  Răspunde

  Thumb up 11 Thumb down 0

 2. putem face comparatia si cu ministrul care a simtit nevoia unei cabine de dus
  p.s. nu merge butonul „share pe facebook”

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 1

 3. Serios, treaba asta este mai importanta decat ca a ajutat sute de adulti si de copii si ca a incercat sa faca Ministerul Sanatatii sa functioneze mai bine?

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 13 Thumb down 6

  • Nu e mai importantă. Nu e nici măcar la fel de importantă. E doar un detaliu. Dar unul emblematic. De la ei, oamenii care nu vor să fure de la stat, având și salarii măricele, a aștepta 6 luni o canapea ieftină de la stat e chiar jenant.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Cand lucra la privat si-a cheltuit din salariu sa cumpere medicamente pentru bolnavi de cancer. Dar asta nu e emblematic. Emblematic e ca nu a cumparat o canapea pt Min Sanatatii.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • Emblematic e că, deși avea nevoie, spune el, de canapeaua aia, a putut aștepta 6 luni. de exemplu. Sau că, la salariul de 15.000 de lei lunar, avea nevoie de banii de la stat pentru a-și satsface o nevoie strict personală. Și multe altele.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Dănuţ Paraschiv

  Bă, eşti nebun? Să facă ministerul să funcţioneze mai bine dormind in birou?! Ai impresia că ministerul e spital de urgenţă? Sau eşti fan ER…

  Răspunde

  Thumb up 4 Thumb down 3

 5. Salut,a procedat foarte bine. :) De ce sa platesti din banii tai sa-ti imbunatatesti conditile de munca? Cand le poti avea gratis? Ca e vorba de locul de munca.

  Răspunde

  Thumb up 8 Thumb down 2

 6. se pare ca aceasta canapea tehnocrata este foarte pudica si sensibila. nu strica un pic de tact si strategie

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.