Cat costa un blog bun

Zilele acestea a fost mare agitație in online, după ce Vali Petcu și Cetin Ametcea au dat din casă despre valorea de piață a blogurilor lor și despre câștigurile pe care le realizează din publicitate. Am dat câteva telefoane, am mers „pe surse”, m-am lăsat bătut la tenis de către unul dintre împricinați și pot să vă spun, cu mâna pe inimă, că informațiile ieșite în piață sunt reale. Oferte au exsitat, sumele de bani vehiculate pe acolo sunt etc, șamd. Caz închis.
Mai mișto, însă, e că am primit informații absolut halucinante despre o tranzacție în curs de derulare, care, atunci când se va finaliza, va fi cea mai mare și surprinzătoare investiție într-un blog românesc.
Pe scurt: un blog absolut nișat al unuia dintre acționarii firmei Apostrof urmează a fi preluat de către un misterios offshore numit Elounda Comunicazioni. Tranzacția ar urma să se desfășoare pentru o sumă de aprozimativ 500.000 de Euro, cu niște clauze extrem de dure. Astfel spun sursele mele, creatorul va lucra încă 15 ani la blogul pe care l-a lansat, pastrând același ritm al postarilor, aceeași direcție editorială și atingând aceleași obiective de influență pe care le-a avut de la bun început. Mai mult, va avea un salariu lunar de 3-4.000 de Euro, cu renegocieri la șase luni, limuzină de serviciu, iPhone și iPod Shuffle, plus o mulțime de alte beneficii.
Vă veți mira că un blog de care nu ați auzit, al unui om pe care nu l-ați văzut pe la evenimente mondene valorează atât. Adevărul, însă, este că nu blogul este miza. În saptele tranzacției se ascunde intenția investitorului misterios de a preîntâmpina preluarea trustului său de presă din România de către trustul la care firma Apostrof este acționar minoritar. Acum, rămâne să vedem dacă manevra va și reuși, dat fiind că oamenii ăia sunt extrem de hotărâți, iar blogul lui Alex „13 puncte” Vizitiu încă nu este o voce atât de ascultată în consiliul de administrație.

4 comentarii

 1. Mie dacă nu mi-ar fi dat iPod Shuffle aş fi refuzat oferta. Categoric! :))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Dupa atatia ani de munca zilnica cred ca merita.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Eu unul sigur as refuza.
  Adica bine cui nu ii iau ochii 500 de mii?Salarii de 4000?
  Dar problema este alta….clauzele contractuale.
  Ala imi da mie juma de milion, eu il mai duc 5 ani de zile cu aceeasi sfera de influienta si etc, dar daca dupa 5 ani nu mai reusesc sa fac fata?Nu vezi cum apar altii din spate, ce fac?Adica fii sigur ca exista o clauza incat sa ma faca sa le dau din bani inapoi sau sa le platesc nu stiu ce daune, plus ca 15 ani frate, e puscarie curata, ai sa faci numai ce zice ala, si daca iti cere sa faci mai mult faci ca altfel…….o dau ei in statistici si pac iar intram in sfera clauzelor.
  Crezi ca aia is fraieri?
  Nu frate, vindel, nu pe 500 ci pe 200 dar odata ce mi-ai virat banii in cont, sa ma doara in cot de ceea ce faci tu mai departe!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Hehe, asta-i banc.

  Na, c-am stricat bancul.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.