C’est moi, PAH!

coverblogc'estmoi

Nu e nici grav, nici vreo catastrofă, pământul nu se oprește în loc din cauza asta. Am scris un text pentru Cațavencii, apare miercuri pe print și, când o fi, pe online. Încerc să explic acolo că dacă ni se blochează conturile de Facebook în urma unor fake-reports nu înseamnă că e vina altcuiva decât a noastră. Pentru că, atuci când ne-am făcut conturile, am acceptat fără să crâcnim „politicile” și „regulile” FB. N-am să reiau aici povestea.

Doar că e ușor trist. Niciun dictator n-ar fi putut spera, nici în cele ami umede vise ale lui, că poate transforma niște oameni pretins liberi în cenzori voluntari. Să fii atât de devotat golului din capul tău, emptitudinii intelectuale și morale care te macină încât, de bunăvoie și nesilit de nimeni să-ți ie comportamentele totalitare drept partenere de viață până când moarte democrației ne va despărți pe toți, asta da performanță.

Faptul că am un cont blocat pentru 30 de zile, un al doilea cont blocat și el și șters, se pare, după o perioadă de doar 2-3 zile de folosire și, în fine, un cont mai vechi, dar nefolosit, blocat la doar câteva ore după ce mi l-am asumat dovedește că unii au deja mult prea mult timp și mult prea puțin creier.

Nu pot spune că e vina vreunei profesoare de succes altoite pe o minte de milițian incapabil să intre la facultate, dar charismatic. O fi doar o coincidență că primele două conturi au fost blocate după postări despre doamna cu pricina. Iar după aia o fi devenit distracția vreunui grup de psihopați.

Dar ar putea fi oricine. Există o mulțime de oameni care nu mă plac, există mulțimi pe care le-am enervat.

Trist e că Facebook are niște algoritmi atât de prost făcuți încât practic oricine poate fi eliminat din această comunitate fără prea mare bătaie de cap. Aproape oricine, am vrut să spun. Conturile care răspândesc toxicitate sunt bine-merci active în continuare. Iar asta nu e de înțeles. Dacă în câteva ori poți închide gura cuiva sub diverse pretexte, dar nu iei măsuri eficiente împotriva fake news-urilor și a conturilor cu adevărat toxice, înseamnă că nu te preocupă cu adevărat respectarea  unor standarde morale. Ci altceva. Ce anume, e greu de spus. Încă.

Așadar, în acest moment contul de FB Patrick André de Hillerin este suspendat pentru 30 (amr 23) de zile. Am acees la el, pot vedea tot ce se întâmplă acolo, dar nu pot interacțioan absolut deloc. Contul creat săptămâna trecută, P A de Hillerin a fost inițial raportat pentru identitate falsă. Am prezentat actele, a fost deblocat în câteva ore. Apoi blocat din nou pentru că a fost raportat din motive necunoscute mie. În urmă cu două ore a dispărut, blocat fiind, și contul Andrei Harasim, la doar trei ore, cum ziceam , după ce mi-l revendicasem și asumasem.

Asta e. Alte conturi nu mia fac, nu zilele astea. Dar ceva voi face, cum am mai zis. Probabil că instituția care mă poate reprezenta în această luptă surdă este CNCD (nu CEDO, cum a înțeles DCNews). Și probabil că și instanța ar putea fi o soluție, deși pare greu de crezut că poți avea câștig de cauză în fața Facebook.

Și uite-așa mă întorc la blog, la Twitter și o să încerc și pe Instagram.

C’est moi, PAH! I’m back :)

5 comentarii

 1. Bro, ia mai dai dreaq’, de papagali…scrie aici…scrie oriunde…scrie mult…

  SCRIE…!!! :):):)

  Bafta, mane !!!

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Undeva ceva e greşit. Ţi se permite să umbli cu pâra ca la grădiniţă? Şi pe urmă, în urma pârâcioşilor, eşti pus la colţ, pe coji de nuci? Au fost verificate identităţile posesorilor tuturor conturilor de pe care s-a făcut raportarea? Ce fel de instanţă e FB? E un tribunal din umbră? Creat pentru cine?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Baga la misto 10 – 20 de dolari in promovare. Eu zic sansele sa te baneze scad :).

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. E bine ca te găsim aici. E rău că s-a ajuns la asemenea încrâncenari, la faptul ca un cont de FB poate fi suspendat sau șters din cauza orgoliilor unor oameni mici și rai. Si ca cenzura a renascut, parca si mai atroce. Te citesc cu plăcere oriunde, dar imi diresc sa ți se facă dreptate.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.