Charity my ass!

Țineți minte teledonul făcut de Realitatea pentru ajutorarea victimelor tsunami-ului din Indonezia? Țineți minte lacrimile vedetelor, înțelepciunea lui Tatulici și tva-ul colectat de statul român din donațiile telefonice. Da’ anunțul că un grup de oameni de afaceri îndrăgostiți de pescuit au donat 5.000.000 de Euro pentru reconstrucția unui sat de pescari? Poate vă mai amintiți, poate nu.

Cert e că n-am aflat niciodată nici câți bani s-au strâns în total, nici cui au fost cheltuiți, nici cui au fost dați. Cum, de asemeni, anunțul cu oamenii de afaceri, cele cinci milioane și satul de pescari a rămas doar la faza de anunț pe țară. De atunci m-am hotărât să nu mai pun botul la acțiuni hei-rupiste și niciodată decontabile, la caritate festivistă și la manifestări de mare angajament făcute doar de dragul de a fi făcute și de a arăta că nouă ne pasă și că suntem capabili să plângem.

Articolul lui Cetin mi-a amintit de această hotărâre mai veche pe care am luat-o și m-a ajutat să rețnoiesc decizia. Drept pentru care nu voi dona nimic pentru bieții haitieni prin intermediul Realității, păstrând banii pentru inundațiile catastrofale care ne vor lua prin surprindere la primăvară.

8 comentarii

 1. buna asta cu inundatiile ce ne vor surprinde

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Bof, nu ca nu as fi de acord dar, ma scuzi, seamana cu aia cu luatul de drept de vot la expati a lui Ciutacu. Adica, ce traba aveti voi noi, ce treaba avem noi cu voi, dans le doute, mais bine pas. Moauis… Atlfel sigur, banii se duc de suflet si doar suportul moral la haitieni.
  A propos (de rien), blazonul e pe bune ? Aia cu „trois roses d’argent quintefeuilles” ok dar cica ramura engleza nu e sigura sa poti sa pui leii si „Dieu et mon droit”. Nu e provoc, e intrebare.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Da, o alta latura a catastrofelor naturale care o uitam este : de ce sa ii ajut? Pentru mine sunt niste incapabili care nu au putu sa-si gestioneze tara cum trebuie, sa se inteleaga si acum plang ca nu au nimic… stai ca ma gandesc, cine face asa pe la noi?… a da, tigani! Pentru mine, nu merita ajutor. Au cerut vrun singur cent Japonezi dupa catastrofa din Kobe? NU! si-au ridicat manecile si au facut din rahat bici si mai si trazneste acum. Kobe a devenit de acum 12 ani incoace, adica dupa ce s-a daramat totul din cauza cutremurului una dintre zonele cele mai scumpe din Tokyo… Vor face ei asa ceva in Haiti dupa ce le trimitem bani? Nu, va ramane tot rahat, mizerie si violentaa. Asa ca sa se descurce, sau celor care nu le place sa paraseasca tara…

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Pasglobp, pe la 1500 și ceva familia mea a primit dreptul, de la James I, să folosească deviza „Dieu et mon droit” pe armoarii. Nu știu ce au făcut de au binemeritat, dar există și hărtii care confirmă asta.
  Augustin, nu asta vroiam să spun. Căci dacă vroiam fii sigur că o spuneam.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Patrick, pe blogul lui Brăduţ Florescu, aflat în Thailanda, vei vedea o relatare şi fotografii dintr-o şcoală reparată cu banii din teledonul respectiv.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Vlad, așa e, ai dreptate. Mi-am amintit povestea de pe blogul lui Brăduț. Tot nu-mi amintesc numele satului refăcut cu alea 5 milioane donate de oamenii de afaceri. Mai mult, se întâmplă să știu că n-a fost decât un impuls de moment, într-o seară de poker, și că unii dintre acei oameni de afaceri, chiar dacă ar vrea, azi nu ar avea de unde să-și respecte promisiunea, căci nu prea mai dețin lichidități. Oricum, spune-mi că mă înșel amarnic în legătură cu teledonurile ultimilor ani. Pe tine am tendința să te cred.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Mda, so true…
  As vrea sa ma repet , dar am mai scris si la Arhi.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Io sunt curios cu digu din judetu Timis ce s-a intamplat, ca n-a mai zis nimeni nimic. Ma gandesc ca daca chiar il faceau, ar fi facut mare tam tam.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.