Creativity comes at a price

Emi mi-a amintit de emisiunea lui Anthony Bourdain, „No Reservations”. Nu m-au interesat culisele emisiunii niciodată. Am căutat niscaiva informații atunci când a fost scandalul legat de emisiunea facută de Bourdain în România. Am găsit ce mă interesa, mi-a fost suficient. Dar zilele astea mi-am amintit și de acest promo genial al „No Reservations”:

Mi-am amintit de el pentru că, în România, creativitatea vine la pachet cu micii de la Cocoșatul. În România, oricine este, a fost și va fi creativ. În România, de obicei, se plătesc mai degrabă serviciile de productie decât cele de creație. Și de ce n-ar fi așa, atâta vreme cât oricine știe să scrie?
Adică, mă rog, chiar oricine știe să scrie, de la bastonașe și cerculețe încoace. Oricine are idei. Toată lumea poate face mai bine decât tine orice. Dacă, însă, le pui la dispoziție mijloacele tehnice și le spui „Uite, ăsta e bugetul, ăsta e deadline-ul, fă!”, încep eschivele, scuzele și acuzele. „Păi stai să vezi, că eu nu am timp.”, „Aaa, nu e treaba mea să fac așa ceva.”, „Păi pentru banii ăștia nici nu mă scol din pat.” etc șamd.
Poate sunt eu prea exigent. Poate nu știu ce prinde la public. De aceea, de săptămâna viitoare, voi face un blog și un canal de Youtube pentru toți cei care cred că ideile lor merită expuse. Când HappyFish a anunțat că premiază creativitatea, mă așteptam să primim măcar câteva zeci de filmulețe. Am primit unul singur. Prost. De aceea îmi și doresc să-i promovez pe cei care sunt adevărați creatori, după propriile lor standarde. Nu, eu nu am bani pentru a susține producțiile lor, HappyFish nu are bani pentru producții tip Hollywood, dar orice om care a produs ceva pe video, cu puterile lui, ideile lui și așa mai departe, va găsi în mine un sprijin constant. Dacă Wieden & Kennedy a putut organiza finala cupei modiale pentru cele mai proaste două echipe din lume, pot și eu să sprijin cele mai proaste idei geniale, măcar printr-un blog și un canal Youtube.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.