Crede în dobândă și nu o cerceta

Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei.
Şi a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!”
Evanghelia după Matei

Noul Testament s-a învechit deja, sau cel puțin așa pare privind BOR din exterior. Căci la Iași Mitropolia și-a deschis casă de ajutor reciproc. Dă bani cu împrumut pe perioade între 12 și 24 de luni. Și fiindcă nici măcar o singură faptă creștinească nu trebuie să rămână nerăsplătită, biserica percepe o dobândă de 6% pe an. Mai sunt și alte sume care trebuie plătite, lunar, sunt comisioane de administrare etc, etc. E bine. Adică dacă Vaticanul are bancă prin care se plimbă certificatele de depozit ale mafiei, Mitropolia Moldovei și Bucovinei de ce n-ar avea casă de ajutor reciproc?

Au trust de presă, au acum și instituție de credit, au departament hotelier, au firme de turism și agenții imobiliare. Cred că le mai trebuie doar o companie de telefonie mobilă, cu tarife preferențiale cu Ăl de Sus. Deși ar putea doar să-I dea bip și să aștepte să-i sune, să le spună că sunt niște arghirofili de doi lei.

3 comentarii

  1. B.O.R. Holding, ce mai…

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Și unde mai pui că cer și garanție!Mai ceva ca Bercea Mondial!

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.