Cu solidaritate gazetărească

Ieri, o grămadă de oameni din presă au primit un e-mail de la directorul Direcției de Comunicare și Marketing Radio România. Pentru că în lista de adrese erau și oameni foarte ocupați (directori de trusturi, șefi de redacții, vedete, Marius Tucă, jumătate dintre angajații TVR și Floriana Jucan), e-mailul era foarte scurt și cuprinzător:

„Vă rog să mediatizați evenimentul atașat, organizat de Radio România.
Cu solidaritate gazetărească,

Ruxandra Săraru”

Sună mai mult a comandă dată unor argați decât a rugăminte, dar ce poți cere de la fata lui Dinu „Niște țărani” Săraru? Mai mult, dicolo de ton, venimentul este unul pur comercial, fiind vorba despre lansarea unui CD cu, ați ghicit, colinde. CD care se va vinde, iar banii nu se vor duce spre cine știe ce opere de caritate, ci vor răsplăti munca interpretei, a casei de discuri și a oamenilor mișto de la Radio România. Dacă la asta adăugăm și „solidaritatea gazetărească” obținem destule argumente pentru a mediatiza fără zăbavă evenimentul atașat.

Ceea ce eu, iată, chiar fac. Găsiți mai jos evenimentul atașat, așa cum apărea și pe e-mailul meu. Dacă nici asta nu e mediatizare, eu unul nu știu ce e:
Screen shot 2010-12-17 at 23.48.39

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.