Culmea nesimțirii

Vasile Turcu este un om despre care se spune că ar fi bogat. El însuși are aceeași părere. Întrebat de către Evenimentul Zilei dacă ar f de acord cu o mîsură ca cea propusă de milionarii germani, prin care bogătașii ar putea plăti o taxă suplimentară pe perioada crizei, Vasile Turcu a avut nesimțirea de a declara: „Ce avere mi-a facut statul ca să fiu mare donator?”.
Ori, problema lui Turcu, acționar al clubului departamental Dinamo, stă, în mare, doar pe cadouri primite de la stat. În primul rând, firma sa de construcții, Romconstruct, este o fostă firmă de stat, privatizată nu se știe cum și nici când. În patrimoniul Romconstruct se aflau, la momentul privatizării, două terenuri pe strada Mântuleasa. Pe unul se află o vilă veche, renovată de Turcu și unde se află sediul companiei. Pe celălalt teren se afla școala lui Mircea Eliade. Pe care Turcu a dărâmat-o fără remușcări, pentru a construi cine știe ce măgăoaie de bloc. A venit criza, iar în locul școlii lui Eliade se află o mică groapă de gunoi. Nu contează, căci prețul terenului în zonă este încă mare, iar dacă obții de la stat regim de construcție de P+9, acolo se găsesc niscaiva milioane de euro.
În al doilea rând, altă parte a averii lui Vasile Turcu vine din contracte cu statul. Doar Ministerul Culturii i-a plătit lui Turcu aproape 3.500.000 de euro pentru reparații la clădirea Operei Naționale. de la Ministerul de interne a primit 750.000 de euro, tot pentru reparații. Și așa mai departe.
Așadar, o fi sau nu averea lui Turcu făcută de stat? Și dacă este făcută de stat, este sau nu Vasile Turcu un golănaș care duce nesimțirea pe cele mai înalte culmi?

1 comentariu

  1. Suntem prea mici pentru smecheriile care se fac cu ajutorul statului

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.