Cum a încăput primarul din Tulcea pe mâna ANI*

E duminică seara, 4 noiembrie 2012. În cabinetul său de la Cotroceni președintele muncește din greu alături de consilierii săi cei mai apropiați. Lăzăroiu, asudat, tocmai se întoarce a cincea oară de la chioșc, ținând cu greu cele două navete de bere și pungile cu 5 sticle de Chivas, zece pachete de semințe albe, zece pachete de semințe negre, alune și pretzels. Telefonul mobil al președintelui începe să sune:
„- Bună, tati. Ce faci?
– Muncesc, iepurașule, muncesc. Spune repede.
– Tati, uite, stăteam cu Syda și număram ultimele plicuri de la nuntă.
– Așa, așa…
– Știi, am numărat plicurile mai groase la început, și le-am lăsat la sfârșit pe alea mai subțiri, cu cec-uri, carduri, mă rog. Cum ne-ai învățat tu.
– Da, da.
– Tati, cine e ăsta: Constantin Hogea și soția Valeria?
– Primarul din Tulcea, iepuraș. E prieten cu tati. Ce-a avut? Cec sau card?
– Nu, tăticule, că-mi și vine să și plâng. Avea un plic subțire-subțire, și ne-am bucurat, că am zis că trebuie să fie un cec valoros acolo. Da’ nu era, tăticule. Era 5.000 de euro decât.
– NU SE POATE! Ați numărat bine?
– Da, tăticule. Uite, să-ți zică și Syda: Syda, zi-i tu lu’ tăticu câți bani era în plicul ăla!
– Săru’mâna, tata socrule. 5.000 de euro.
– Beeeep beeep mă-sii! Beeep în gură! Nu-i e rușine, beeeep în cur de machidon? 5.000 de euro? Ce-i bătaia asta de joc? Lăzăroiule, sună-l repede pe impotentul ăla pitic de la ANI. Stai puțin iepurașu’ lu’ tata, că se rezolvă.”
Președintele smulge alt telefon din mâna lui Lăzăroiu și începe să urle:
„- Georgescule, ce pula mea faceți, mă, la ANI aia? Că trebuia să vă închid, în pizda mă-tii de bou!
– Șefu’, da ce-am făcut?
– Nu mă lua pe mine cu din astea. Știi foarte bine ce-ai făcut!
– Nu știu, șefu, să mor eu!
– Nu mă ispiti. Primarul din Tulcea.
– Ce-i cu el?
– Cum ce-i cu el? Dosarul lui!
– Aaaa, stați fără grijă. Am făcut cum ați spus. L-am băgat în sertar și acolo o să rămână.
– Am spus eu asta? Ești idiot? Când am spus eu așa ceva? Ai? Păi cum, mă, boule, tu protejezi corupții? Stai că o sun pe Kövesi!
– Nu baschetbalista, șefu’, vă rog, nu baschetbalista!
– (pițigăiat) Nu baschetbalista, nu baschetbalista! (revine) Ți-e frică, ai? Dacă ți-e frică, respectă legea, impotentule! Dă-l pe nenorocit pe mâna justiției, căcănarule! Ia zi, ce avere nu poate ăla justifica?
– Vreo 900.000 de euro, șefu, da’ am făcut dosaru’ cum ați zis dumneavoastră, doar pe 77.900 de euro.
– 900.000 de de euro? Futu-l în gură să-l fut! Tu știi, bă, cât i-a dat lu’ Elena la nuntă? 5.000 de euro, bă, 5.000 de euro!
– 5.000? Hai dă-l în pula mea că și-o caută. Îl ardem șefu, îl ardem. Cum ați spus și dumneavoastră: „Să nu-i protejăm pe corupți, inidferent de partidul din care fac parte!”. Așa ați zis, nu?
– Așa am zis, da. Hai, la treabă, să te fut!”
Răcorit, președintele îi aruncă telefonul lui Lăzăroiu și își reia discuția cu EBA:
„- S-a rezolvat, fata tatii. S-a rezolvat.
– Bravo, tăticule! Te iubesc cel mai mult și mai mult pe lumea asta. Ești cel mai puternic tătic. Te pupăm și eu și Syda. Aaa, la mulți ani, tăticule! Să ne trăiești
– Te pup, fata tatii. Hai că am treabă. (aparte, înaninte să închidă telefonul) Toarnă Lăzăroiule, toarnă, că nu te-am angajat să stai degeaba!”

* După aproape doi ani și jumătate de când am început să scriem (în presa locală și în AC, apoi în Cațavencii) despre averea primarului PDL din Tulcea, care nu poate justifca aproximativ 900.000 de euro în proprietăți cumpărate în timpul celor deja trei amndate de primar și unul de viceprimar, și la 22 de luni de când ANI a început verificările asupra acestei averi (verificări pe care a negat în mod repetat că le-ar fi început), marți, 6 nimembrie 2012, Agenția Națională de Integritate a dat un comunicat prin care anunța că a descoperit „diferențe semnificative” între veniturile și averea lui Constantin Hogea. Citiți comunicatul aici. Nu cred că este vreo coincidență că abia acum, în plină campanie, ANI s-a decis să facă publice aceste informații, pe care le ținea la sertar de multă vreme. Nu, nu cred că ANI a întors armele, ci doar că este o reglare de conturi în interiorul PDL.

5 comentarii

 1. Ca toti ceilalti :))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. dijma rescu

  Sa asteptam,rabdatori,botezul viitorului copil al Ebei.Plicurile „nerecunoscatoare” se vor deschide in direct la televizor in fata ochilor intetosati ai bizonului si vor avea acelasi traseu ca cel al „Scrisorii pierdute” a lui nenea Iancu.Adica:”Pupat toti Piata Independenti”.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. ma lasa cu gura cascata daca cei ce ne conduc au un asemenea vocabular,ce sa mai zicem de oamenii de rand,cat despre cum se conduce o tara am vazut ,vedem si o sa mai vedem/
  /

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. „mare si gras” e plicul si la starea civila , se stie !!! :))) ochii sunt inchisi ……

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.