Cum au ajuns indienii să fure de la japonezi

Land Rover, parte a Jaguar Land Rover Group, aparține indienilor de la Tata Motors. La salonul auto de la Frankfurt, care are loc, anul acesta, între 15 și 25 septembrie, Land Rover va prezenta un concept pentru Defender:

DC100-720x405
(sursa foto)

Dacă se grăbeau ceva mai tare, ar fi reușit, probabil, să-l scoată înaintea FJ Cruiser de la Toyota, care e deja pe piață de mai mulți ani și arată uluitor de asemănător:

fj

Probabil că dacă Land rover ar fi rămas în proprietatea unor britanici sau a nemților, desigenrii ar fi evitat să scoată ceva atât de asemănător cu mașina unor japonezi care, pe vremuri, erau niște amărâți de followers. Indienii, însă, n-au problema asta.

6 comentarii

 1. da’ la ce seamana? la numarul de roti? are si-ailanta motor sub capota si volan? a dreq furaciune!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. furatu’ de modele nu’i sport inventat de indieni ce dracu’ astia’s noi in auto ! uita’te la masinile americane ….ca doar ei au inventat banda de lucru!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Culmea e că, pe vremuri, japonezii excelau în preluarea fără jenă a designului mașinilor americane sau europene. Prima Toyota de teren era un amestec (destul de reușit, de altfel) între Jeep și Rover. Între timp s-a întors roata.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Cand am vazut Toyota aia in „carne si oase” era sa borasc. „Designerii” ei ar trebui spanzurati de picioare si obligati sa se uite non-stop la ce au facut. Ca in Portocala Mecanica.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Parerea mea este ca mai putin conteaza cum arata la exterior,cum conteaza performantele tehnico-dinamice ale fiecarui tip de masina.De vreme ce nu intenteaza nimeni proces pentru furt sau spionaj tehnologic,inseamna ca este permis!

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Mai degraba aduce a skoda yeti

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.