Cum facem cu comentariile

Captură de ecran din 2014.09.19 la 16.18.14

Povestea asta cu comentariile pe bloguri și site-uri e veche și mi se pare o pierdere de vreme să mai revin asupra imbecilității de a dori să mă înjuri liber la mine acasă. Acest drept nu există, eu nu înghit chestiile astea, e simplu. De obicei, comentariile de genul ăsta ajung direct în spam și la gunoi, dup ce le-am citit.

Dar de ce, m-am întrebat, să fiu, totuși, atât de crud cu niște oameni care caută un soi de afirmare minimală înjurându-i pe alții? Ei au dreptate, totuși. Au nevoie de o platformă de exprimare. Așa că le-o voi da. Doar că nu așa cum și-o doresc.

Pentru că e spațiul meu editorial, public doar ce vreau, iar atunci când textul respectiv nu îndeplinește anumite standarde, mai intervin pe el. Așa se face și la un ziar, așa se face în general în presă, deci nu inventez nimic.

Așa voi face și cu unele comentarii. Alea în care sunt înjurat și doar alea care mă enervează rău. Drept exemplu, ca să știți ce vă așteaptă dacă insistați, aveți comentariul unui individ care nu încetează să mă muște de cur de aproximativ 4 ani. O făcea la AC, o făcea la Cațavencii, o făcea și pe blog. Acum a revenit. Ei bine, comentariul lui de trei lei, injurioși și ăia, a fost editat de către mine și a rezultat ceea ce vedeți mai jos. Așa voi proceda de fiecare dată când voi avea timp.

Captură de ecran din 2014.09.19 la 16.18.14

 

Și uite-așa omul și-a văzut comentariul publicat, a mai bifat o acțiune, eu nu pot fi acuzat că-l cenzurez, iar toată lumea etes mulțumită.

Hai, năvăliți cu înjurături, se publică!

4 comentarii

 1. Hmm, cred c-ar trebui totusi sa apara o mentiune ca acel comentariu a fost modificat pentru a evita imbecilitatile care ar putea sa urmeze de genul „te dau in judecata pentru ca ai indus lumea in eroare, eu n-am zis asta” sau eu-stiu-ce-alte-bazaconii le-ar putea debita mintea :)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Rogi pe cineva sa-ti faca un plugin care transforma cuvintele injurioase in alte cuvinte. „deși m-am masturbat mult gândidu-mă cum și-o trag cei doi în sala de gimnastică” -> „deși m-am sidefat mult gândidu-mă cum și-o organizeaza cei doi în sala de gimnastică”.
  „masturbat” -> „sidefat”
  „si-o trag” -> „si-o organizeaza”.
  Si comentariile „decorate” vor fi marcate cu o culoare speciala sau o poza.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. emoticon-urile nu sunt de ajuns pentru hohotele de ras pe care le-am tras …………

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Ăsta e motivul pentru care la mine nu am mai lăsat comentariile. Mă mai gîndesc dacă a fost o decizie bună sau rea, dar pare din ce în ce mai mult că a fost o decizie bună.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.