Cum s-o mierlești pe trecerea de pietoni

Vineri seară mă îndreptam spre casă alături de Irinel, colegul meu, și de Gabi, avocatul frate cu ziariștii. Irinel, impetuos dar disciplinat, ne îndeamnă să traversăm strada. Evident, pe trecerea de pietoni. Ne asigurăm, cuminți, și pășim agale pe zebră. Un Smart simpatic încetinește și frânează cu vreo 6-7 metri înainte de trecrea de pietoni. Până să ajungem pe partea cealaltă a străzii, un imbecil ciufulit după ultimul răcnet metrosexualistic vine tare cu un Clio Symbol. Într-un târziu, prin aburii etnobotanici care-i umpleau mașina, vede Smart-ul. Frânează. se apropie de Smart. Încearcă să-l evite și trage dreapta de volan. Reușește să-l evite. Nu ratează, însă, copacul care avea cam grosimea Smartului. Impact brusc și brutal. Airbagurile funcționează impecabil, iar etnobotanicii metrosexuali își strivesc frezele de dânsele. Prostănacul de la volan coboară șchiopătând și începe să urle la șoferul Smartului: „Băăă, de ce dracu ai oprit atât de brusc?”. M-a pufnit râsul. Era ca și cum ai fi urlat la un melc „Băă, ce dracu alergi așa?”.
În fine. Noi am scăpat teferi, Smartul n-a avut nicio zgârietură, iar din Symbol n-a fost nimeni rănit, excepție făcând frezele papagalilor. Mașina, însă, e praf și sper că metrosexualul care se credea Hamilton să-și ia de la ta’su o bătaie pe cinste, plus interdicția de a mai trage îngrășăminte pe nas măcar până i se repară cașcarabeta.
accc
Foto: Gabriel Stelea

5 comentarii

 1. still… 6-7 m inainte de trecere. mult. chiar a incetinit in prealabil? era noapte, o fi folosit frana de motor?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Scrii despre moarte cu lejeritate.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Prostii intotdeauna si-o fac singuri, de aia nu merita sa te obosesti explicandu-lor nimic… II invata copacii 😀 😀 😀 ha ha ha ha

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. ii invata natura sa conduca :))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. @ Anticalofilul: natura etnobotanica 😉

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.