Cum să conduci financiar-contabil

După ce am încercat, cu umilele mele puteri, să dezvolt ceea ce scrisese Cristian Clarkson despre condusul economic, trebuie, totuși, să vă dau și o veste proastă: condusul economic este atât de din secolul trecut… Acum, condusul financiar-contabil este noul roz. Este „next level” al condusului economic, este „un must”, este spuma, crema, este tot ceea ce trebuie să știți în materie de economii la volan. Așadar, dacă aveți timp, vă invit să parcurgeți câteva reguli de bază ale condusului financiar-contabil.

Care-i cea mai bună mașină pentru condusul financiar-contabil?
Nu există mașini făcute special pentru condusul financiar-contabil. Totuși, recomand mașinile de ultimă generație, cu motoare EBITDA 5. Merg și mașinile cu motoare EBITDA 3 sau 4, dar, dacă aveți posibilitatea, evitați-le.

Sunt foarte bune, de asemeni, motoarele off-shore, indiferent de capacitate. Din nefericire, pentru acestea nu există service în țară, iar cei de la reprezentanță nu vă pot ajuta dacă aveți avarii serioase.

Ce asculți în mașină pentru un condus financiar-contabil eficient?
Aici este foarte simplu. În niciun caz nu asculți muzică. Preferabil este să ai mai multe audio book-uri cu operele complete ale codului fiscal.

Ce trebuie să știi când pleci la drum?
Neapărat trebuie să fii la curent cu toate cotațiile petrolului pe bursele importante. Dacă, atunci când te-ai urcat la volan, petrolul este cotat la 90 de dolari barilul, poți să o calci ceva mai tare. Dacă, însă, pe drum auzi că barilul a sărit de 95 de dolari, tragi pe dreapta și îți verifici e-mailul. O creștere susținută a prețului petrolului, coroborată cu un editorial mai slăbuț al lui Grigore Cartianu și cu un interviu cu Peter Imre pe site-urile de media înseamnă că este cazul să abandonezi mașina pe marginea drumului și să fugi.

În fine, ar mai fi, dar, cum spuneam, condusul financiar-contabil este doar la început de drum. Dacă aveți prieteni trebdinezi acre deja l-au adoptat, poate mai veniți și domniile voastre cu unele completări.

2 comentarii

 1. ahhahahahhaha :)))

  liked :))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Buton de like avem si noi pe unde prin pagina ? :)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.