Doi șantajiști iubiți de presă

bitangbelu

Breaking news: Octavian Belu și Mariana Bitang se retrag de la lotul național de gimnastică!

Lacrimi, jelanie, bocete prelungite. Se duc pe apa sâmbetei singurele medalii garantate la Olimpiadă, ne pierdem mândria națională, steagul românesc nu va mai flutura pe cel mai înalt catarg, imnul României nu se va mai face auzit în arenele internaționale. Dacă mai aveți locuri comune, băgați voi.

Deci care-i știrea? Octavian Belu și Mariana Bitang se retrag, iar, de la lotul național de gimnastică. Pentru că le-a expirat contractul și nu-l mai înnoiesc, pentru că, probabil, nu primesc destui bani. Am plâns. Mult.

Nu, serios, sunt singurul care s-a săturat de povestea fără sfârșit a șantajelor mediatice la care ne supun acești oameni?

Știu, nu voi deveni simpatic multora, dar ce e prea mult e prea mult, mai ales atunci când se folosește aceeași rețetă ultra-uzată.

Sunt cei mai titrați antrenori din sportul românesc. Au dat țării cele mai mai multe medalii olimpice, mondiale și europene. Ca antrenori. Jos pălăria! Dar…

Prima dată s-au retras de la lotul național de gimnastică în 2005 (poate nu atunci, dar pentru atunci am găsit link). Cică: „La sfârșitul lunii ianuarie 2005, Octavian Belu a demisionat de la lotul național feminin de gimnastică, urmare a faptului că în ultima perioadă numele lui și al colaboratoarei sale, Mariana Bitang, au fost legate de numerose acuzații, iar viata privată a fost reflectată pe larg în presă.”. Presa, futu-o-n gură să o fut! Presa, nenorocita, care a îndrăznit, de-a lungul anilor, să sugereze că doi adulterini nu sunt chiar cel mai bun exemplu în viață pentru tânăra generație.

Erau și bani la mijloc desigur, dar hai mai bine să ne dăm loviți că suntem neapreciați și că se bagă lumea cu picioarele în relația noastră frumoasă. Îhî.

După ce ei și-au dat demisia, din varii motive și, poate, pentru a evita o anchetă mai serioasă asupra metodelor de antrenament, cei doi au început să-și caute de lucru în străinătate. Băi, ce să vezi, nici măcar în China nu i-au angajat. Poate ar mai fi avut o șansă în RDG, dacă nu se desființa cu 15 ani în urmă. Păcat. Ceva nu le funcționează lor decât în România. Cert e că s-au întors și au fost salvați de la ignorare de președintele Băsescu, cel care i-a făcut consilieri prezidențiali. Ulterior, Bitang a rămas la Cotroceni, Belu a plecat la minister, unde a avut funcție de secretar de stat.

Și de acolo a fugit, demn, în 2009, când DNA plutea deasupra cazului Ridzi. Cică sistemul îl cam împiedica să facă ceva. Dar fără procurori pe cap, sistemul mergea bine…

În 2010 cei doi s-au întors la Deva, la lotul național feminin de gimnastcă, au luat iar medalii și nu i-a mai cercetat nimeni. Nu chemi la parchet așa valori ale națiunii, mai ales că erau de partea bună a găleții cu pui, făină și zahăr.

În 2012, în chiar timpul Olimpiadei de la Londra, au lăsat să se scurgă spre presă informația că Belu s-a săturat de lipsa de condiții și pleacă de la lot. S-au ciondănit cu șeful COSR, au fost discuții în spatele ușilor închise, a ieșit Belu și a declarat că el n-a zis niciodată că pleacă de la lot. Mda.

În noiembrie 2013 iar au pelcat de la lot, pentru că nu sunt condiții și nu sunt bani. Iar s-a dat toată lumea peste cap să le intre pe sub piele, iar s-au alocat fonduri, iar au fost împăcați marii îmbufanți ai sportului românesc.

Acum, cu aproape două luni înainte de campionatele mondiale din China, cuplul de aur, argint și bronz al gimnastici românești o taie iar de la lot.

Băi, gata! GATA! Am înțeles, sunteți niște valori, trebuie să vă tratăm ca pe niște ouă Fabergé. Ca și lui Hagi, trebuie să vă facem statuie în timpul vieții. Îhî.

Da’ niște decență, niște decență nu vreți? Nu se găsește pe toate drumurile, dar nu-i nici atât de greu de procurat. Pentru toate rezultatele obținute, pentru medaliile la care ați contribuit, ați fost recompensați. Și pentru alea mondiale, și pentru alea europene și, mai ales, pentru alea olimpice. Antrenorii au primit bani de fiecare dată, la rezultat. Uneori foarte mulți bani.

În 2005, de exemplu, la prima plecare, Mariana Bitang câștiga 22.500 de dolari bursă de excelență de la COSR, ca antrenor la lot, și 16.500 de lei premiere după campionatele europene.

Uitați-vă și voi în declarația de avere a doamnei Bitang din ianuarie 2014. Foarte mulți bani au cei doi, foarte mulți. Milioane de lei. Câștigate pe bune, pe muncite, din gimnastică. Deci asta cu neapreciatul e o măgărie. Au fost și sunt apreciați, inclusiv financiar. Problema este, probabil, undeva la caracter. Mai scutiți-ne, totuși, că mie, unul, mi s-a luat.

 

18 comentarii

 1. Tinand cont de prestigiul adus tarii si de salariile uriase pe care le primesc unii bugetari (supravegherea asiguratorilor, etc), cred ca carerea lor este fondata.

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Nu stim sa apreciem valorile si nici sa luam atitudine atunci cand unii dintre acestia derapeaza. Daca nu ne place relatia personala dintre ei, de ce ii acceptam?! Caractere bune sau lipsa, de ce ii acceptam in acele functii?! Ca sunt spartani in modul de pregatire cu sporivii, ca au salarii mari dar nu sunt multumiti, s.a., de ce ii acceptam si nu spunem nimic cand aduce medalii pe banda?! Ii stiam si inainte si dupa campionate europene, mondiale ori jocuri olimpice, atunci cand ne-au adus multe momente de fericire. De ce nu am sarit atunci sa le facem contabilitatea si starea civila?! Una peste alta, in sport, fiecare se stie cu fiecare, nici presa si nici altii care primesc diverse comenzi n-or sa reuseasca mare lucru. Pana nu ne vom educa, acest tip de discutii se vor purta mereu. Ne lipseste resursa umana de calitate..

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. Este mult de comentat despre aceste comenzi, poate alta data..

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Voiam doar să știu dacă mă acuzi pe mine de așa ceva. Atât.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Tinand cont de numele tau, prefer sa nu dezvolt mai mult. Sunt convins ca esti cel mai interesat sa mentii un nivel decent in acest sens.

   O zi buna!

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • De ce ma ataci daca vezi ca incerc sa mentin o limita la adresa persoanei tale, din respect pt altcineva? Esti sigur ca vrei sa dezvoltam acest subiect, aici?

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • Eu nu am atacat nimic și pe nimeni. Dar, te rog, renunță la orice respect și demască-mă. Pentru că nimic nu mă enerveazămmai mult decât insinuările. Ia-ți inim a în dinți și șterge cu min epe jos. Dacă poți, cu argumente. Altfel…

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

  • Voiam să mai insinuez ceva, să mai arunc puțin cu rahat, să las să se creadă una sau alta. Dar mi-am dat seama că nu înțelegi de la ce se trage.
   Eu sunt un mare ziarist în presa sportivă, tu ești un nimeni, așa că n-am să mă mai cobor la nivelul tău, care este egal cu zero ba chair mai puțin decât atât. NU voi mai comenta niciodată pe acest blog, pentru că mă uit la tine acum și văd cum mi-ai băgat ip-urile, numele și e-mailul în lista de block. Când vei ajunge și tu un mare ziarist ca mine, la o publicație atât de cunoscută precum cea pe care o conduc, ami vorbim. Adio.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 4. […] care pur și simplu nu văd cât sunt de penibili: miss alăptare 2014 | antrenorii lotului de gimnastică | fosta jurnalista păcălită de la Click […]

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 1

 5. si eu sunt olecutica scarbit de ei da’ eu nu am blog ……. si atunci zic aici daaa cu medalii ceva mai vin si ei…..

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 1

 6. Nu pot sa uit ce fite aveau la olimpiada de la Londra. Si cum nu au avut nimic macar un cuvant bun de spus despre gimnastele lor. Probabil erau ofticati ca la singurul aur nu au contribuit. (Izbasa la sarituri a pregatit programul cu antrenorul ei)

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 7. Chiar daca au cerut ceva, au cerut pt ca f probabil nu sunt conditii (ca in mai toate domeniile sportive), chiar daca au amenintat cu demisia si plecarea au facut-o ca sa miste ceva…
  NU cred ca e cazul sa aruncam cu c…. in cineva care chiar a avut rezultate, oamenii chiar au valoare.
  Aceeasi poveste cu romaneasca, cum e cineva care are intr-adevar rezultate se gasesc f multi care sa ii injure si sa dea cu pietre, dar pe undeva este normal, de o nulitate nu ai cum sa te iei, cu cat se gasesc mai multi care sa te injure devii mai valoros :)
  Mai bine sa plece toti oamenii de valoare din tara, la fel cum pleaca medicii buni, inginerii, sa ramana in tara toti mediocrii si submediocrii, dar macar astia nu emit pretentii…

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Foarte adevărat ce scrii. Sunt doi oameni care o țin din șantaj în șantaj de multă vreme. Iar povestea aia cu relația lor extraconjugală în văzul lumii chiar m-a scârbit, deși m-am masturbat mult gândidu-mă cum și-o trag cei doi în sala de gimnastică după ce trimit copilițele alea pline de vânătăi la culcare. Yummy.

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 9. PAH, bun revenit in blogosfera. Esti cel mai mare ziarist de la Mirea incoace. Ce faci tu nu e jurnalism, e arta. Tu nu vrei sa prezinti oameni si fapte, tu vrei sa demonstrezi, sa convingi. Si reusesti de cele mai multe ori. Felicitari.

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mirea e ăla din „Secretul lui Bachus”? Ce aiureală. Dacă nu e la mișto, ăsta e un cometariu atât de laudativ, încât ar trebui să beneficieze de tratament egal cu alea injurioase. Să zicem mulțumesc, dar să nu se mai repete, că e mult prea mult.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Cred că e vorba de continuitate. Nu poți să joci ala bala portocala în sport. Ori cladesti treptat (+- finanțare și dedicație ani la rând pentru o intrare VIP în Rai) ori lași pe alții să facă treaba. Acest dutevino al starletilor s-a dovedit fatal pentru
  echipa până la urmă. Sa mai lăsăm si pe alții să încerce să clădească.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.