Egobotanicele sau cum să te tragi singur pe nas

egobotanice

Acum câțiva ani făcea senzație mărturisirea lui Keith Richards că l-ar fi tras pe nară pe ta’su. Unii s-au amuzat, alții s-au oripilat, în fine, reacții și reacții. Ei bine, uitați-l pe Keith Richards. Moșul e mic copil. Am găsit unii mai tari, mult mai tari. Ăla măcar îl făcuse pe ăl bătrân cenușă înainte să și-l bage în nas. Ăștia ai mei se trag pe nas de vii, pe ei înșiși.

De aproximativ o lună de zile, Antena 3 se laudă că anchetele lor au ajuns dosare penale, că ceea ce au spus ei s-a adeverit și că ei, doar ei, au avut curajul să se lupte cu regimul Băsescu, iar rezultatele se văd acum, când Udrea a ajuns în arest, Videanu este sub supraveghere judiciară etc, etc.

Băieții prizează egobotanice. Plante ciudate sădite în orgoliul lor nemăsurat și hrănite cu iluzii și neadevăruri. Căci nu anchetele lor au dus la dosare penale. Nu, nu.

Cazul Ridzi – 2 mai, de exemplu, unde se așteaptă o sentință finală pe 16 februarie, nu este dezvăluit de ei, ci de GSP, de Tolo și Mirela Neag. Poate nu vă mai amintiți, dar atucni când GSP scria despre banii deturnați de Ridzi, A3 îi dădea la gioale lui Tolo, ștergând cu el pe jos. Pentru că Gazeta scrisese că o parte din bani au ajuns și la firme de-ale lui Voiculescu pentru a promova imaginea Elenei Băsescu. Din „băsist” împuțit nu l-au scos pe Cătălin. Ba chiar i-au cerut lui Voiculescu să-l dea afară, pentru că este inadmisibil ca un angajat al trustului Intact să scrie că patronul lui a beneficiat de banii noștri via Ridzi. Între timp, Ciutacu făcea emisiuni gingașe cu EBA, pe A3, desigur.

Gala Bute, pentru care se află acum Udrea în arest, nu a fost o investigație a Antenei 3. Nu, nu. A fost tot o investigațe a GSP, sub semnăturile lui Tolontan și Neag. Antena a vrut chiar să transmită gala, în timp ce GSP duduia de informații legate de ilegalitățile din jurul evenimentului. Trimiși ai Intact l-au căutat mult pe Obreja pentru a le da lor transmisiunea, dar au fost refuzați pentru că a fost preferat PRO TV din motive strict profesionale. Este în continuare evident, cum era și atunci, că o producție tv făcută de PRO este de zeci de ori mai bună decât una făcută de Intact. De la decoruri, camere, unghiuri de filmare până la produsul final. Asta e realitatea. De-abia în momentul în care și-au dat seama că nu vor transmite ei meciul lui Bute au început și cei de la A3 să preia ancheta din GSP și să folosească datele publicate acolo. Deci nu, nici pe asta n-au făcut-o ei.

Despre Microsoft n-au spus niciodată nimic. N-au avut investigații despre licențele supra-evaluate, n-au vorbit niciodată despre banii care se smântânesc sub toate guvernările de mai bine de un deceniu. De asta s-a ocupat tot presa scrisă. Nu dau linkuri, să nu intru în aceeași buclă ca ei.

Despre afacerile lui Nelu Iordache au început să vorbească de-abia atunci când nu a mai fost înnoit contractul de publicitate cu Blue Air. Atât.

Au făcut, într-adevăr, multe emisiuni despre mafia imobiliarelor. Aici nu-i nimic de zis. La ei s-a auzit prima dată la televizor despre Stelu. Și cam atât.

Dar azi ei vor să-i facă pe uituci să creadă că doar Antena 3 a făcut dezvăluiri în țara asta, că doar ei au luptat cu regimul, doar ei au făcut jurnalism. Vor să-i facă pe alții să creadă, epntru că ei înșiși sunt convinși. Cum au fost convinși și că au câștigat alegerile în 2012. Chiar Tăriceanu i-a felicitat că „au câșigat războiul cu regimul Băsescu”. Iar ei cred asta.

Stau în studioul lui Gâdea, mereu aceiași oameni, aprobându-se unul pe altul, felicitându-se non-stop și explodând de prea plinul propriilor persoane. Iar după ce explodează unul, ăilalți își iau cardurile, îl mărunțesc și-l trag pe nară. Astea sunt egobotanicele, cele mai dăunătoare plante halucinogene ale momentului.

6 comentarii

 1. Cine dreaq se uita la Antena 3 ?

  Răspunde

  Thumb up 4 Thumb down 7

 2. Da, eu ma uit la A3 si da, PAH are dreptate. In totalitate. Foarte bun articolul, foarte corecte observatiile, PAH! Felicitari!

  Răspunde

  Thumb up 8 Thumb down 1

 3. Poate ca o fi asa dar vocala a fost Antena 3 …. Si cam atât ….

  Răspunde

  Thumb up 5 Thumb down 4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.