Exclusivitate – Fragment din Starea Nației de joi, 18 septembrie

raed1

Joia viitoare, pe 18 septembrie, Starea Nației (TVR, ora 23.00, luni-joi, best-off duminica) Va avea o dieție specială despre Sănătate. Săptămâna trecută a avut o ediție specială despre candidații la președinție, iar săptămâna asta este o ediție specială despre învățământ.

Cu acceptul colegilor mei, postez mai jos unul dintre momentele din emisiunea de săptămâna viitoare, așa cum a fost el scris pentru Dragoș. Cum va ieși pe sticlă, e încă un mister

„Arafat, mândria țării!

Școala românească de medicină a fost înființată de Carol Davila. Culmea, nu este român. Dar azi îi suntem toți îndatorați pentru ceea ce a făcut.

Raed Arafat este un „ne-român” tenace care a pus pe picoare medicina de intervenție rapidă în România de după 1990. Îl știți, e un erou. Nu e român, desigur. Asta l-a făcut victimă a multor patrioți, de-a lungul timpului. Dar el, ne-românul, și-a văzut de treabă. Până acum, datorită lui, implicit, s-au salvat mii de vieți. Dar nu-i român și nici nu-i place lui Traian Băsescu.

video basescu 2012 despre arafat, cand spune ca tebuie sa plece

Traian Băsescu este un animal politic de excepție, dar cu Read Arafat a făcut prima mare greșeală din cariera lui. Nu a existat reacție mai promptă a societății ropmânești, în sprijinul unui om, niciodată.

video imagini cu manifestatii pro-arafat, final cu opera montata de hausvater cu aia imbracati in smurd

A fost prima dată, în mulți-mulți ani, când mii de români au ieșit spontan să apere un erou nedreptățit. Uriaș gest de solidaritate cu un om în care mulți investesc enormă speranță. Dacă atunci Raed Arafat ar fi candidat la președinție, ar fi fost ales din primul tur.

Ar fi foarte multe de spus despre acest om. Foarte multe. Dar, de obicei, el este unul dintre puținii care lasă faptele să vorbească în numele lui.

(Te ridici dracului în picioare) Domnule Arafat, din tot vocabularul vast al limbii române, m-am poticnit într-un singur cuvânt. (te înclini respectuos) MULȚUMIM!”

 

foto: Răvan Pascu

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.