Final de test

Povesteam acum aproape o lună că am început să caut unul dintre puținele lucruri asupra cărora nu mă hotărâsem pentru check-listul unui nou București-Dakar: trusa obligatorie care să conțină gel de duș, săpun, deodorant. Începusem atunci testele cu mai multe produse, dar îmi puneam speranțe mari în noua linie pentru bărbați de la Dove, Dove Men+Care. +Care nu m-a dezamăgit.

O să explic și de ce. În primul rând, așa cum spuneam data trecută, m-am săturat ca industria cosmetică să se ia după capul revistelor glossy și să ne considere pe toți niște metrosexuali incurabili. Nu vreau să țin în baie sau să car după mine mai multe recipiente decât e nevoie pentru simplul fapt că am o piele care nu se încadrează în standardele de producție ale cutărui producător. Nu vreau să pierd timpul folosind un produs de bază pe care ulterior să-l suplimentez cu alte mici adaosuri ca să obțin un rezultat satisfăcător. Vreau să întind mâna după un singur gel de duș care să-și facă treaba cât toate celelalte prostii la un loc. Chiar dacă mă grăbesc, nu vreau, totuși, să ies din casă mirosind ok doar juma’ de oră, după care să simt din nou nevoia de a face un duș. Vă închipuiți că dacă anul viitor voi fi în deșert, din nou, nici nu voi avea timp pentru acest gen de lux.

Ei bine am încercat, intensiv, Dove Men+Care. Întâmplarea a făcut să și fiu mai mult pe drumuri în ultimele săptămâni și să nu-mi permit, neapărat, să umblu cu dulapul de cosmetice după mine. Am ales seria Extra Fresh și mi-am văzut de ale mele. Prima chestie care mi-a plăcut a fost că, deschizând capacul, nu mă trezesc cu o tonă de gel de duș cu care n-am ce face. Dozez cât vreau, cât am nevoie și asta e. Al doilea lucru care m-a cucerit la gelul de duș a fost că nu-mi lasă un miros persistent pentru o perioadă scurtă și nici nu-mi usucă pielea. E o senzație foarte mișto să miroși discret, după ore întregi de umblat prin căldură, a santal, patchouli și mosc alb. Gelul de duș l-am combinat cu un deodorant roll-on, antiperspirant. Pe el scrie că îți oferă protecție 48 de ore, dar n-am testat chestia asta. Cert e că m-a uimit că nu-mi irită pielea, având cremă hidratantă, și că este, totuși, un antiperspirant eficient. De săpun am mai spus, căci, de fapt, se înscrie și el în aceiași parametri. În fine, m-a convins. Pot spune că punând doar trei chestii în geantă (gel de duș, săpun, deodorant) mă simt extrem de confortabil. Pentru nevoile mele, chiar nu-mi trebuie mai mult.

Acum uitați-vă la poza asta. E din 2000. Erau zile, mai ales alea în care temperatura depășea lejer 40 de grade (maxima a fost de 63) în care ne venea greu să ne strângem unul lângă altul pentru o poză. Acum, după ce am hotărât că Dove Men+Care va fi linia de cosmetice obligatorie pentru o nouă deplasare în deșert, sper ca istoria să nu se mai repete. Nu mă aștept să atragem populația feminină din Sahara, căci pe acolo nu umblă corporatistele ca prin centrul istoric al Bucureștiului, dar sunt convins că, măcar, nu vom mai goni cămilele de pe o rază de doi kilometri.
indesert_1

1 comentariu

  1. Mi-a plăcut sugestiva, mai mult decât sugestiva descriere a iadului „în care ne venea greu să ne strângem unul lângă altul pentru o poză”
    Baftă şi toate cele bune!

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.