Gata, au voie și PDL-iștii să se joace cu rezerviști

E oarecum amuzant că până duminică seara, înainte ca Băsescu să facă ceea ce a crezut el că sunt cuvenite precizări pe marginea protestelor pensionarilor militari, nimeni din tabăra lui nu ieșise la atac împotriva pseudo-ostașilor gen Dogaru, Pricină și alții.

Dar, după ce comandantul suprem s-a exprimat tranșant, vorbind despre militari pensionați în floarea vârstei și care n-au dreptul să se vaite, brusc au apărut Cristian Preda, Andreea Pora și Dan Tapalagă, spunând ceea ce spuneau vânduții ăia de la Academia Cațavencu acum o săptămână. Evident, Vântu a plătit ca eu să fiu împotriva curentului iscat de Realitatea TV, în cadrul unei strategii diabolice de dărâmare a lui Băsescu prin învăluire. Dar asta se știa deja. Mai interesant este cum niște spirite fine, analiști de profunzime, au nevoie de aproape două săptămâni pentru a se dezlănțui împotriva dușmanilor guvernului.

Cum pe ei în mod cert nu-i plătește Vântu în cadrul aceleiași strategii aiuritoare, există două alte posibile explicații: ori sunt mai lenți în gândire și au avut nevoie de timp ca să-și dea seama cine sunt cei care protestează cel mai tare, ori, mai degrabă, au așteptat să arunce cineva mingiuța, ca să o poată ei umple de mușcături fără să-i strice socotelile. Oricum, nu prea e nicio diferență între ei și curajoșii care semnează „un grup de generali în rezervă”. Au acea disciplină a comunicării oportune care nu se poate naște decât în garnizoane ideologice.

2 comentarii

 1. niku_elektriku

  hai, breee, „frantzuzule” nu’i nevoe sa va scuzatz atita!
  ata ete cruda soarta, trebe sa lucri la mogul, si gata!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Sunt unul dintre cei banuiti ca au fost instruiti sa devina ofiteri in rezerva. Am primit o multime de cunostinte – cum sa-l ungi pe comandant pentru o permisie, cum sa faci sa nu adormi la interminabilele ore de invatamant politico-ideologic, cum sa acoperi santuri pe care tot tu le-ai sapat, dar intr-un loc ales gresit de geniile din armata, cum sa crezi ca te deplasezi cu tancul in mars, dar, de fapt, sa mergi pe jos, fiindca era criza de carburant, ar mai fi, dar nu are rost sa va plictisesc. Numai ceea ce trebuia, cu adevarat, sa stim, n-am aflat niciodata in timpul stagiului militar. L-am vazut la una dintre televiziunile de mogul, nu mai stiu la care, pe un aprig protestatar, care fusese la viata lui un vajnic subofiter care, nu-i asa, si-a servit cu sarg patria (pe la popota, pe la magazia de alimente, prin birourile vreunui comisariat) si se plangea ca i-a fost redusa pensia de la 3.200 la 1.780 RON. 3.200??!!! Pentru ce? Pentru lins gamele si debitat ineptii o viata intreaga? Sa ma ierte Dumnezeu, dar cand altii muncesc pe branci si cu rezultate grozave pentru aceasta suma, mi se pare o bataie de joc ca acesti Mosi Teaca sa se planga, cand, daca tinem cont de calitatea muncii depuse, ar trebui sa aiba onoarea de a aduce banii inapoi.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.