Idioții dăunători. Azi: Greanpeace

fa2tmostlmdqcw8qvwle

Acum câțiva ani, Greanpeace România făcea public un raport despre consecințele radioactivității în jurul centralei de la Cernavodă. Raportul a fost preluat de presă, a fost rostogolit și mai aveam puțin până să ieșim în stradă ca să cerem închiderea acestui Cernobîl în fașă care este singura centrală nuclearaă a României. Bărbaților de la Cernavodă nu li se mai scula pula, femeilor le căzuseră sânii și dinții, iar totul venea de la radioactivitatea extremă din jurul centralei. Nasol rău de tot, ce mai poți să spui?

Până când s-a aflat că, de fapt, raportul se baza pe studiul unui „expert” care nu călcase niciodată în România. Cât despre măsurarea manu propria a radioactivității de la Cernavodă nici nu se punea problema. Practic, pentru câteva mii de dolari, nu multe, un băiețaș din Canada a acceptat să scrie o chetie cu pretenții de studiu științific, fără să fi călcat la fața locului sau măcar pe o rază de 3.000 de kilometri niciodată în viața lui. Avea niște mărturii culese pe e-mail, iar asta îl făcea expert în Cernavodă.

Când s-a dovedit impostura, credeți că Greenpeace și-a cerut scuze? Nu, nu și-a cerut. Au mers mai departe, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ar fi multe de spus despre această organizație de pseudo-ecologiști, dar nu e cazul acum să dezvolt lucruri pe care deja le-am mai scris. Voi spune doar că Greenpeace a jucat un rol bănos în timpul războiului rece, fiind brațul ecologist al URSS care se lupta cu forțele răului din Occident. Protestau mereu împotriva testelor nucleare făcute de americani sau de francezi, dar testele nucleare făcute de sovietici le erau indiferente. Ba, parcă, păreau puțin îndreptățite.

În fine, Greenpeace au fost, mai mereu, niște inutili gălăgioși, numai buni de spart programele de știri cu imagini ale lor înlănțuiți pe lângă vreo fabrică sau stropiți cu furtunul de pe vreun vapor capitalist. Acum, însă, Greenpeace au devenit niște inutili dăunători și din cale-afară de toxici.

Căci zilele astea, activiștii pulii s-au gândit să mai facă ei ceva mișto și au distrus un sit de o frumusețe rară și de o importanță colosală. Pur și simplu, imbecilii pizdii mamii lor s-au dus în Peru, la Nazca, și au scris un mesaj de căcat lângă unul dintre celebrele desene peruane.

Numai că acolo este o zonă strict protejată, în care nimeni, nimeni nu calcă. Pentru că terenul e fragil și pentru că, spun autoritățile, orice urmă de picior va rămâne imprimată pentru sute de ani și va distruge ireparabil desenele care au făcut zona celebră.

Ei bine, pe imbecilii de la Greenpeace i-a durut fix în cur. E ca și cum ar veni în Delta Dunării și ar scrie cu spray-ul pe pelicani „Salvați păsările!”. E ca și cum s-ar duce la Târgu Jiu și ar scrie cu markerul pe coloana lui Brâncuși. E ca și cum… Mă rog, înțelegeți foarte bine ce spun.

Dacă până acum mă uitam amuzat la ei cum umblă cu măști de gaze pe față pe la diverse manifestații sau îi priveam condescendent când se legau cu lanțuri de orice gărduleț le ieșea în cale, mi se pare că de azi înainte trebuie să-i tratăm pe acești imbecili la adevărata lor valoare. Nu sunt altceva decât niște cretini fără pic de respect pentru trecutul acestei planete, pretinzând că vor să-i protejeze viitorul. Mesajul scirs de ei lângă pasărea din Nazca era „Time for change. The future is renewable.” Numai că acel vestigiu antic nu e „renewable”. Iar ei tocmai s-au pișat pe el. Ceea ce vă invit să facem și noi pe ei, ori de câte ori avem ocazia.

9 comentarii

 1. Intre astia si nebunii care au aruncat statuile in aer in Afganistan nu e decat diferenta de zeul la care se inchina si ca aia au si arme.

  Răspunde

  Thumb up 8 Thumb down 0

 2. Dobitoci! Macar talibanii care trageau in statuile lui Budha cu akm-ul, aveau o scuza : analfabetismul. Astia sunt doar imbecili!

  Răspunde

  Thumb up 6 Thumb down 0

 3. Privind imaginea, am crezut ca e o fotografie aeriana pe care si-au scris sloganul.

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Am vrut să mă înscriu în Grinpiss la un moment dat. Dar mi-a trecut repede.
  Oamenii cu care am vorbit atunci mi s-au părut genul ăla de anti-capitalişti care mănâncă de la McDonald’s şi au aifon.

  Sunt tare curios cum, când şi cui i-avenit ideea asta cu situl din Peru. Să fi fost în moarte celebrală?

  Răspunde

  Thumb up 6 Thumb down 0

 5. Mi se pare incredibil! Sigur nu e trucaj?

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 0

 6. Traian Bulibășescu

  Ar trebui să-și schimbe numele în „Green Piss”…

  Răspunde

  Thumb up 3 Thumb down 0

 7. E ca si cum vrei sa salvezi Vama Veche si organizezi un mega-festival care o distruge…

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.