Întâlnirea pelticilor pafariști

– Am fost deranjat de faptul că au difuzat caseta cu copilul în timp ce Băsescu era în studioul de la Realitatea. A fost o impolitețe crasă. Dar există o justificare. Au făcut-o pentru rating – zice Vântu.
– Zău? Ratingul nu justifică nicio porcărie – zice celălalt peltic, Ion Cristoiu pe numele lui.

Ei bine, avem o explicație atât pentru eșecurile nenumărate ale lui Vântu atunci când a investit în presă, cât și pentru faptul că Ion Cristoiu nu a fost în stare să aibă suces decât cu un ziar care publica povești inventate, dintre care cea cu găina născătoare de pui vii e doar cea mai celebră: niciunul dintre ei nu se pricepe la presă!

Căci dacă a existat o dimensiune jurnalistică in demersul difuzării acelei casete la Realitatea, aceasta a fost singura: difuzarea imaginilor, prima dată, în timp ce Băsescu se afla în studio. Repet, acesta este singurul comportament care mai amintește de jurnalism. Ai imaginile, ai și subiectul, normal că le difuzezi pentru a-l putea întreba: „E adevărat sau nu?”. Să aștepți plecarea lui Băsescu pentru a difuza caseta ar fi fost o măgărie, o impolitețe și o dovadă de lașitate, o porcărie.

Luați-vă de mână, pelticilor, și mergeți liniștiți la locurile voastre. Sunteți prea proști pentru secolul ăsta. De altfel, asta se vede în toate performanțele pe care le-ați avut în ultima vreme.

4 comentarii

 1. Patrick, am să dau linkul ăsta!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Pe I. Cristoiu l-am cunoscut personal. Nu cred sa-si aminteasca doar daca va afla de reliefurile in ceara. Acum, public, imi spun parerea , mereu aveam in mine la adresa-i cuvantul PORC. Sa ma explic , nu numai pentru infatisare la care nu poarta nici o vina, ci pentru gandirea-i , scormonitoare in cacat( scuzati-ma Doamnelor). Asa a aparut la Viata studenteasca , scormonind arhive si denigrand pe cei ce nu aveau parere comunista. Un lingau ce a urcat treptele puterii si inainte si acum.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. In razboiul Vintu-Basescu,batalia „palma data copilului de Basescu” a fost pierduta de Vintu si prin difuzarea peste limita saturatiei a imaginilor respective.Vintu a avut o „carte” pe care el si angajatii „Realitatii” au jucat-o incredibil de neprofesionist.Cristoiu,daca este sa respectam,fara suparare,adevarul,a avut succes si cu „Expres-Magazin” si cu „Zig-Zag”.Este,de asemenea adevarat ca,cu „gaina ce a nascut pui vii” v-a intra in Istoria jurnalismului postdecembrist(poate nemeritat,din acest punct de vedere),dar „conul de umbra” in care a intrat se datoreaza faptului ca jurnalisti mai tineri ca dinsul au acceptat sa faca niste compromisuri cu propia lor meserie pe care Cristoiu s-a jenat,sau a avut forta financiara necesara ca sa le refuze.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.