#jesuisdaphne

coverboldaphne

E emoționant, pe bune, să vezi că oameni, mulți, afișează un badge în care spun că sunt tu. Pe mine m-a impresionat, mi-a gâdilat și orgoliul, n-am de ce să recunosc.

Dar, am zis de la început, e prea mult.

Că închide Facebook temporar un cont, că îl închide de tot pe al doilea, că închide și al treilea cont… Astea nu sunt drame. Nu sunt tragedii. Sunt rahaturi ale societății din ce în ce mai decerebrate în care trăim.

Nasol a fost ce-au pățit cei de la Charlie. Nasol e ce pățesc, în fiecare an, zeci de ziariști bătuți sau chiar uciși pentru ceea ce au scris, pentru că-și fac meseria.

Nasol, foarte nasol e ce a pățit Daphne Anne Caruana Galizia, ziarista care s-a ocupat de filiera malteză a Panama Papers. Ea a murit pe 16 octombrie, ucisă de o încărcătură explozivă plasată  sub mașină.

Da. Asta e nasol.

Așa că, dacă vreți să nu ne simțim toți prost, vă rog mult să ne oprim cu #jesuispah. Câtâ vreme noi, ziariștii, suntem vii, cumva-cumva ne putem apăra și singuri. Mai greu, uneori, din ce în ce mai greu, dar o scoatem la căpăt. Vă mulțumesc, din nou.

#jesuisdaphne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.