M-am săturat să nu fiu contrazis

Din punctul meu de vedere, fiecare articol pe care îl scriu în presă este un act oficial. Deși nu există o lege care să specifice asta, articolele scrise de mine se subordonează unei singure porunci: „Să nu minți!”. Și, considerându-le de bună-voie acte oficiale, mă feresc să comit fals.

Scriu în ziare de 22 de ani, două luni și cinci zile. Scriu și articole de opinie, scriu și „glumițe”, dar scriu și investigații, mai mici sau mai mari. Evident, pot greși. Evident, am greșit și voi mai greși.

Mai puțin evidentă este munca din spatele articoleleor pe care le scriu. Și, pentru că nu vreau să mint și nici nu vreau să comit fals în acte oficiale, munca de documentare îmi ia mult timp. Dar asta este problema mea.

Din păcate, nu este nici singura și nici cea mai mare problemă pe care o am legată de ceea ce scriu.

Cea mai mare problemă a mea este că până azi nu am fost contrazis pe niciun text important de investigații pe care l-am scris. Poate asta ar trebui să mă bucure, dar, de fapt, mă întristează enorm. Înseamnă că am avut dreptate în fiecare cuvânt scris, în fiecare virgulă, în fiecare spațiu alb lăsat. Iar asta mă înspăimântă.

În 22 de ani, două luni și cinci zile am avut parte de doar 8 procese. Pe care le-am câștigat. Ultimul, în urmă cu un an. De atunci am mai scris zeci de articole în care vorbeam despre șpăgi, corupție, ilegalități etc. Unele, lucruri foarte grave. Și nimeni nu m-a contrazis.

Vreau și eu, vă rog, să pierd primul proces în care fac pe cineva corupt, fără să fiu nevoit pentru asta să inventez un politician român inexistent care să mă dea în judecată.

Da, OK, mă întorc la muncă. Voiam doar să visez puțin…

5 comentarii

 1. PAH-ule,afirmi un lucru surprinzator:justitia romana si-a facut corect datoria,cel putin in toate procesele tale.Nu pot decit sa te felicit.Crede-ma,esti un om TARE norocos.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Pierre Joseph

  Eu îndrăznesc să te contrazic așa cum am mai făcut-o, fără să fie public. Nu aveai întrega dreptate dar nici nu te aflai complet pe partea întregă a adevărului. Atunci ai curățat mesajul. Poate uneori poți să și greșești. Întrebă-te dacă lipsa de oameni care să te contrazică public nu vine numai din „dreptatea” ta ci poate din notorietate și aciditatea articolelor tale. Ești un nume și pentru mulți o autoritate. egreu pentru nejurnalist să se „ia de piept” cu tine. Au fost destule momente în cae am zâmbit și am tăcut.Greșelile de interpretare nu erau de natură să altereze semnificativ adevărul. erau umai fine erori de nuanță. Dar de câte ori nuanțele n-au făcut diferența dintre adevăr și nedreptate.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Domnule PAH … nu vă îngrijoraţi … aţi fost „contrazis” de 22 de ani, două luni și cinci zile … altfel România ar fi arătat un pic mai bine.

  PS: Un coleg de-al meu a refuzat să mai citească „Academia Caţavencu” sau „Caţavencii” de groază că toate articolele de anchetă ar putea fi ADEVĂRATE !!!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Din păcate sunt.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • Nici nu mă îndoiam … doar o mică speranţă … că aţi greşit, mi-aş fi dorit.
    În concluzie, mai vreau … poante bune … multe de tot … că aşa mai evit să-mi plimb ochii în jur.

    Toate cele bune în continuare.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.