Mai aveți câteva ore în care puteți evita să fiți ridicoli

O fundație australiană a lansat ideea unei zile a tăcerii pe Twitter și Facebook pentru a conștientiza ce înseamnă autismul și imposibilitatea autiștilor de a comunica/relaționa cu cei din jur.

Ideea lor a prins și în România, multipli trendinezi online anunțând că vor fi muți ca niște lebede cu acastă ocazie. Bravo lor. Numai că inițiativa australiană este denumită „A Global Fundraiser for Autism”. Nu „O tăcere globală pentru autism” și, în niciun caz, nu „O fanfaronadă globală pentru autism”. Adecătelea este vorba de strângere de fonduri, iar dacă diverși guru și trend-fox-terrieri ar fi citit ce scrie pe site-ul oficial al campaniai ar fi înțeles asta. Donații se pot face până la sfârșitul zilei, iar oamenii din online care se bat cu pumnii în piept că susțin campania ar putea să doneze ca să nu devină doar niște tromboane inutile, doritoare de imagine pe spinarea ideii și suferinței altora. Pagina de donații este aici, iar de banii aceștia ar putea beneficia și ambasadorii români ai campaniei, Autism România, Asociația Părinților Copiilor cu Autism.

Dacă vreți să nu deveniți ridicoli, donați. Se va vedea pe contul vostru asta.

Oricum, felicitări sincere lui Claudiu, aka @aiurea, un om care, deși trece drept un teribilist lipsit de simțăminte, a înțeles mai bine mesajul decât mulți dintre sensibilii cu influență.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.