Manual alternativ-amatoristic de deșertistică modernă și contemporană* (III)

Lecția III
“Domnișoara Morgana”

Text introductiv:
De câte ori, oare, nu am citi prin cine știe ce cotidian sau săptămânal frumos colorat și plin de fițe că există un top al celor ami frumaose fete de pe planetă? Cred că am citit de prea multe ori, totuși, ca să mai fiu îndreptățit să critic publicațiile respective. Numai că am o imensă nemulțumire: de ce – da! – de ce nu s-a gândit nimeni la singura fecioară a zilelor noastre, al cea pe care nimeni, dar absolut nimeni n-o s-o poată atinge vreodată? De ce nu se vorbește în topurile alea stupide despre singura fată capabilă să facă ce vrea, știind ce face și fără să folosească prezervativ? De ce e atât de amrginalizată fata care nu va avea niciodată boli venerice și nici SIDA? Aud?

Întrebare:
De unde a scos autorul chestiile astea?
(Răspunsul este, de asemeni, obligatoriu. Cornel Ivanciuc nu mai are ce spune. nici măcar el n-a delirat vreodată atât)

Răspuns:
Am cunoscut-o pe domnișoara Morgana. A fost todeauna cu câteva sute de metri în fața mea. Mi-a zâmbit de departe, mi-a făcut semn cu mâna, ba parcă am auzit și niște voci. Ce? A, da, cred că chicotea! Dar nu m-a lăsat să mă apropii. n-ar fi prima. Cum să fie? E așa cum o vrea fiecare. Poate fi Claudia Schiffer sau Sharon Stone, poate fi mama lui Oedip sau poate fi o sticlă de bere. Bun, și atunci de ce n-ar fi o saltea moale, un procent ridicat în sondaje sau un câștig măreț la bingo? Păi e. E tot ce ți-ai permis și tot ce nu ți-ai permis vreodată. E tot ce te-a făcut să înghiți în sec și e tot ce te-a făcut să te bucuri ca un copil. Are trupul femii ideale, cap de balaur și aripi de MIG. Stop.

Ajuns aici, autorul văzu zorii mijind și-și dădu seama că Sheherazada – cea-care-nu-i-va-spune-niciodată-o-poveste – are telefonul închis sau nu se află în aria de acoperire. Drept pentru care își încheie tăcut povestirea și i-o dedică.

*Publicat în Alamanahul Academiei Cațavencu 2001

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.