Matusalem nu mai votează

Am primit o leapșă de la Alex, legată de bătrânii care ne hotarăsc viitorul. Subiectul a fost lansat de Adverticus și dus mai departe de Tiberiu Lovin. Toți trei consideră că bunicii noștri ne pot nenoroci viitorul. La fel credea, pe 14 decembrie 2004, și Mircea Miheieș, în celebrul său „Matusalem votează”. La fel credem toți, din 1990 încoace: bătrânii speriați de schimbări și reforme ne trag înapoi.

Eu nu mai cred asta. Eu nu mai cred că opțiunea electorală este, în 2009, o chestiune de etate. Cei care astăzi au 60 de ani, vârsta fesenismului feroce post revoluționar, aveau 40 de ani atunci când, cot la cot cu puștiul de 15 ani care eram, cântau cântece subversive și „profanau obscenități” în Piața Universității, în 1990. Bătrânii de azi nu sunt nici așa bătrâni și nici așa decrepiți și speriați precum erau bătrânii secolului trecut. Așadar, din punctul meu de vedere, vârsta alegătorilor nu este o sperietoare.

De speriat ar trebui să ne speriem de lipsa de cultură (inclusiv politică), de lipsa informației și de labilitatea pecuniară a unei mari părți a electoratului. Și de inconștiența crasă a pseudo-formatorilor de opinie. Oameni care, de 13 ani de zile clamează public faptul că românii nu mai sunt interesați de politică. Sub acest slogan se ascunde emascularea doctrinară a unui popor pe vremuri lucid și avid de informație. Dacă românii nu sunt interesați de politică, cum se face că opt milioane și jumătate de români au urmărit cu sufletul la gură confruntarea finală? Cum se face că actorii politici au depășit din nou în notorietate vedetele de carton? Cum se face că până și cele mai slinoase tabloide au început să dea subiecte cu politicieni? Nu este acesta un dos de labă în față și în plex dat propovăduitorilor prostirii generale? Cam este, domnilor Mihaiu, Cornățeanu, Bușcu, Patriciu, Halpert, Marin, Oancea, Ionete, Boncea, Sârbu și așa mai departe.

Dar să trecem peste asta și să revenim cât de cât la subiect. Nu de bătrâni avem a ne teme, căci sunt ai noștri și trebuie să ni-i asumăm, așa cum și ei și-au asumat greșalele noastre și ne-au lăsat, ba chiar și învățat, să avem propriile noastre opinii. De proștii noilor generații, însă,trebuie să fugim ca dracul de tămâie. De oameni ca Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta sau Cosmin Gușă ar trebui să fugim. Nu departe, doar până după primul colț, de după care să le putem fute un dupac după ceafă și un șut în cur.

Leapșa merge mai departe la Bălașa și la Milu, dacă vor să se bage.

3 comentarii

 1. Din pacate, aici trebuie sa te contrazic. Incearca sa nu te limitezi doar la cei pe care ii stii (parinti, vecini, prieteni). Incearca sa te duci in provincie, intr-un oras industrializat fortat de Ceausescu, unde toti cei care au acum 50 de ani si (aproape) someri – nu fac decat sa viseze „sa ne dea statul”. Cum sa nu iti influenteze votul oamenii de genul asta? Mai ales ca oferta politica e data de cerere – daca ei voteaza, ei sunt cererea, drept pentru care discursul politic si actiunile ulterioare li se adreseaza.

  Bottom line – trebuie sa votezi daca nu vrei ca ei sa-ti influenteze viitorul. 😉

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. COZMIN Gusa :) c-asa-i frumos

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.