Noua republică e noul roz

Nu am foarte multe de spus, deocamdată, despre această răzbucnire infantilă. Vreau doar să citez din manualul salesmanului de dreapta:

NR

Ați reținut? Noua Republică nu respectă decât memoria victimelor făcute de fasciști și de comuniști înainte de izbucnirea celui de al II-lea război mondial.
Cred că acest pasaj a fost scris de spiritul lui Vladimir Tismăneanu, unul dintre protectorii lui Mihail Neamțu, și se cheamă „o scăpare”, căci descrie, parcă, suferințele lui Leonid Tismăneanu, victimă a fascismului doar în perioada interbelică, fiindcă izbucnirea războiului l-a prins la Moscova, de unde a revenit în 1948, ca membru al marii familii a călăilor.

9 comentarii

 1. E probabil o scapare. Sau o referire la agresiunea sovietica de la Tatar Bunar. Mai grave sunt abstractiile si limbajul, greu de urmarit, incat dl Neamtu ar trebui sa le explice babeste la o televiziune a poporului.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Sau că se vrea un răspuns la serialul aiuritor de pe CriticAtac, referitor la Muzeul Comunismului. Iar Leonid are legătură cu Vladimir, cam cum am eu legătură cu comunitatea ruşilor lipoveni din Tulcea.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. In nevoia de „radacini”, nu-i exclus ca noiirepublicani sa incerce sa plaseze „raul” in perioada anterepublicana. Profilul lui Vladimir ii ajuta, educatia publicului tintit la permite. :(

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. In aceste conditii,tot ce am de spus este ca si eu respect „Noua Republica” din „Europa interbelica”.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Faptul că Noua Republică respectă memoria victimelor dintr-o anumită perioadă nu înseamnă că nu o respectă „decât” pe aceea. „Decât”-ul vă aparţine. Iar Noua Republică nu este proprietatea personală a domnului Neamţu, suntem destui deja în mişcare.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mie mi se pare extrem de clară și de limitată formularea „memoria vicitmelor fascismului și comunismului din Europa interbelică”. Dacă se vorbea de „victimele fascismului și comunsimului” era cum spuneți dumneavoastră. Așa, însă, cei trei oameni care au compus manualul de luptă ori nu respectă memoria tuturor vicitimelor comunismului și fascismului, ori nu respectă claritatea limbii române.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Cine se aseamana, se aduna. Uite-l si pe inenarabilul Theophyle cu una din categoria „Vanghelie”:
  „Basescu nu poate fi bagat in nici o lada de gunoi. Simplu nu exista una suficient de mare!”
  http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/10/01/sfarsit-de-saptamana-%e2%80%93-1-octombrie-%e2%80%93-%e2%80%9csamsarii-energiei-anchetati%e2%80%9d/#comment-166656

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.