O soluție pentru pensiile OPV*-iștilor

Ești militar în rezervă sau retragere? Adică pensionar, cum se cheama la noi, civilii?

Ai descoperit că îți lipsesc bani din pensia aia mare pe care o luai?

Nicio problemă.

Fă cum făceai când erai în activitate: du-te la un coleg și completează ce-ți lipsește din pensia lui. Pentru că -nu-i așa- asta i-ați învățat pe recruți toată viața: „În armată nu se fură, se completează!”.

*OPV-ist = Oportunist Pe Viață

10 comentarii

 1. Ai cam avut ghinion cu serviciul militar.
  Incrancenarea cu care scrii e demna de cauze mai bune.
  Altfel te citesc adesea cu placere.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Rushdie, habar nu aveam că pensiile militarilor sunt „o cauză”. Credeam că „o cauză” ar putea fi salvarea Vămii Vechi, a Deltei și a Dunării, a balenelor filosoafe cu bot de pinguin-leopard. Dar dacă și pensiile militarilor sunt „o cauză”, atunci voi căuta una mai bună, cum bine spui.
  Că tot veni vorba, și eu te citesc deseori cu plăcere, mai ales dacă prenumele tău este Salman. „Copiii din miez de noapte” mi se pare o carte cu adevărat mare. Felicitări.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Vorba vine, e de discutat despre cauze.
  Eu Salman, citesc acum FURY pe care „am scris-o” prin 2001.
  Pas mal.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Daca vor sa-si mareasca si mai mult pensiile, le recomand ca fiecare sa-si scrie[daca nu le este prea greu]”memoriile” si ‘faptele de arme”din vremurile cand ei la crasma sau birou ,trageau strategic la…Masea jucand ..table[sahul era..surmenant, le obosea Neuronul] Daca cineva a facut sau nu armata nu este relevant ,nu-ti trebuie mult sa-ti dai seama cata Aroganta si Imbecilitate se ascunde sub majoritatea uniformelor si epoletilor !

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. e greu sa fii moderat cu Nesimtirea!..

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. ai dreptate au tinut in viata un stat mafiot care s-a intors imotriva lor ce pretentii mai au acum? Primesc ce merita.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Militaru Cena

  Sa știi ca sunt în măsura sa-ți dau o replica … dar am alte treburi mai importante decât sa lămuresc un ignorant sau mai mulți. In timpul asta pot sa scot apa din câteva gospodarii în timp ce voi civilii sunteți in cârciuma sau pot sa întind niște corturi aici aproape în Angola pentru 2-3 milioane de refugiați. Dar acum am de rezolvat o chestie mai delicata aici în Afganistan. Oricum nu ai înțelege pentru ce sunt eu aici.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Ori ești cu adevărat un militar din ceea ce s-ar putea numi armata modernă a României, profesionistă și care își face treaba, și atunci ai fi putut înțelege că nu despre tine e vorba, mai ales că încă ai fi în activitate, ori ești unul dintre mulții pensionari militari care se folosește demagogic de ceea ce fac actualii militari români pentru a-și justifica pensiile nejustificabile. Oricum ar fi, însă, e cert că nu poți fi în mai multe locuri în același timp, cum nu poți să fii mai multe persoane în același timp. Dacă poți, atunci ai nevoie de un specialist.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Militaru Cena

  aleg prima varianta…

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Felicitări. Atunci ai înțeles că nu despre voi este vorba, ci despre cei care se folosesc demagogic de armata română pentru a-și justifica existența și beneficiile obținute, în mare parte, sub un regim nedemocratic la a cărui susținere au pus din plin umărul, trasnformând armata din garant al siguranței naționale în forță de represiune internă.
  Trec cu vederea apelativul ignorant și consider că nu am de ce să răspund la chestia asta.
  Mulțumesc.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.