Oameni care se cred prea buni

Există oameni pe care nu-i merităm. Ca națiune, ca țară, ca indivizi, ca bresle. Ei sunt undeva, sus, unde nu se ajunge nici cu prăjina. Ei performează, ei sunt superiori, ei sunt cei mai buni. Unii pretind că sunt ziariști. Pentru că au animat cândva emisiuni de radio, pentru că au avut o echipă formată din documentarist, producător și cine mai știe câți oameni, pe vremea când făceau emisiuni tv cu rating puțin supraunitar.

Acești oameni, care au ajuns să lucreze la o televiziune cu audiență zilnică de 25.000 de telespecatori (52.000 în prime-time, dar astea sunt cifrele din luna mai), se cred zeii jurnalismului și dau lecții, trag la răspundere, se declară scârbiți. E dreptul lor, până la urmă. Au, evident, și dreptul de a demonstra că știu meserie, dar nu trebuie să ia asta drept o obligație. Totuși, trăim în cea mai credulă țară, unde dacă spui că ești jurnalist, lumea te și crede.

Dar, când începi să fii mai cunoscut publicului din tabloidele prin care apari datorită unei cântărețe decât ca urmare a emisiunilor pe care le realizezi, să crezi că 50.000 de telespectatori înseamnă o mare realizare mi se pare o țigănie.

Și aici am încheiat subiectul. De azi înainte nu voi mai scrie despre astfel de oameni, pentru că nu sunt calificat. Îi voi lăsa să abordeze astfel de subiecte delicate pe colegii mei mai tineri, eventual pe cei care au sub 5 ani experiență în presă. Au tot dreptul, pentru că ei lucrează la o publicație care e cumpărată deja de mai mulți oameni decât cei care umrăresc emisiunile oamenilor foarte importanți.

2 comentarii

  1. De cele mai multe ori „prajina’,de care vorbiti,atunci cind nu le-a mai putut ajunge la nas,a inceput sa-i altoiasca pe spate.Asa ca eu as astepta,linistit,ca inevitabilul sa se produca!

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. PAH, poate că sunt în criză de inspiraţie la ora asta şi nu îmi pică fisa (evit să iau în calcul varianta cu „poate sunt eu mai bătut în cap, de felul meu”) dar nu îmi pică fisa, despre care teve e vorba? Să fie labeunutv?

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.