She OANA live!

sheoanarb1

Guest post by Madi

O știți pe Oana? Probabil că nu. E OK. Nici eu n-o știu. Oana asta despre care vreau să vă povestesc este – clasic, nu-i așa?! – prietena unui prieten de-al celui mai bun prieten al meu. Prieten cu care m-am și măritat. Eh, de Oana asta am auzit de curând că „ce păcat că o fată ca asta e atât de bolnavă!”. „Da’ ce-are?”, am întrebat mai mult de dragul conversației. Da, Oana asta – s-o numim, pentru simplitatea exprimării Oana-noastră – ei bine, Oana-noastră are oligoastrocitom anaplazic. „Mda, nasol!”, am gândit cu voce tare. „Ce-i aia?”, am întrebat la fel de nonșalantă și ușor cu gândul aiurea, gândindu-mă la cine știe ce boală ciudată, mai mult inventantă decât reală. „Cancer pe creier”, a venit absolut neașteptat răspunsul.

Incapabilă să reacționez, mi-am amintit de cazul similar al unui amic și de reacția-mi vehementă de atunci. „Păi și? S-a operat? Cum e? Ce facem pentru ea?”.

Ei bine, da, Oana s-a operat. Acum 3 ani jumate, când tumora sa, de marimea unei portocale, era operabilă. În timpul ăsta, de 1.278 de zile, fata asta a sperat, a visat, a dormit – sper – liniștită.

Acum, de câteva luni, nici ea, nici cei apropiați ei, nici eu și sper că nici voi nu vom putea sta liniștiți până n-o știm bine. Și, ca mai mereu, a o ști bine înseamnă a-i da o șansă constând în suta de mii de euro necesari pentru a acoperi costurile operației posibile numai în Canada. De ce numai acolo? Păi de data asta tumora nu e compactă, ci formată din celule agresive, infiltrate și răspândite printre cele sănătoase. Un ciorchine de strugure, cum ar veni. Ce-ați zice să-i arătăm morții că strugurii sunt acri? Ce-ați zice să-i dăm Oanei-noastre șansa aia pe care ne-am dori-o cu toții într-o situație similară?!

She OANA live! You, do you OANA help?

Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: dearwanna@yahoo.com

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.