Punctdocx

Microsoft este o mare companie care, ca și P&G, lansează anual zeci, sute, mii de produse, update-uri îmbunătățiri. Una dintre îmbunătățirile lor datează din 2007, mai precis de la word-ul din 2007 și se cheamă tipul de document „.docx”. Teoretic, această extensie îți arată că documentul respectiv înghite standarde open XML, orice naiba or fi însemnând astea.
Sincer, pe mine nu mă interesează. Un document de word este, la urma urmei, un document de word. Mă aștept ca cineva care îmi trimite un astfel de document să pună în el texte. Iar textele nu au treabă cu standardele XML, fie ele închise sau deschise. „.docx” a fost dezvoltat pentru MS Office 2007 și, probabil, pentru versiunile ulterioare. Să fie sănătos, dar vreau să anunț Microsoft că, din cauza lor și a complicăciunilor pe care le promovează, câțiva oameni s-ar putea să-și fi ratat cariera, căci scenariile pe care le-au trimis la HF erau salvate „.docx”. Iar eu nu le pot vedea.
Cum nu e vina lor, îi voi ruga să le retrimită salvate într-un format decent. Ceea ce nu reduce vinovăția MS de a încerca să facă oamenii dependenți de produsele și subprodusele lor.

3 comentarii

 1. Ce ti-e si cu soarta asta domnule Patrick… sa intre un pasionat/nebun it pe blogul dvs., via happyfish, la ora 3 dimineata intr-o luni, sa salveze carierele scenaristilor pretendenti la glorie pe site-ul de pe care am aflat ca aveti blog (stiam oricum ca scrieti pe la catavenci, intr-o vreme cand o citeam).

  asadar, fara sa va mai aburesc cu scenarii pline de karma, apasati dvs. aici… http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941B3470-3AE9-4AEE-8F43-C6BB74CD1466&displaylang=en … apoi apasati download, si pe urma instalati. Si gata. Puteti citi fara sa va mai suparati pe nicio multinationala.

  PS: Nu lucrez la Microsoft, culmea – nici nu am lucrat in vreo multinationala, culmea culmilor – sunt somer, culmea culmilor culmilor – mi-e lene sa scriu scenarii.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Multumesc pentru hint, dar nu asta era ideea. La o adica as putea gasi si eu variante de transformare a docx in doc sau orice altceva, ba chiar chestii care sa mearga si pe altceva decat Windows. Ce ma depaseste pe mine este de ce cea mai prospera companie de software are mereu nevoie de service pack-uri pentru produsele ei?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Un CV, scrisoare de intentie, etc, plm se trimite , de obicei, in format pdf. Sa trimiti in docx e ca si cum ai trimite in odt(formatu de la open office).

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.