Rachetele iraniene nu pot fi depistate!

Nici n-a apucat bine Băsescu să anunțe că intrăm cu arme și bagaje în scutul antirachetă, că a și venit replica de la Mahmoud Ahmadinejad: „Rachetele iraneine sunt imposibil de interceptat!”.

Cică iranienii au dezvoltat niște tehnologii laser atât e performante, încât nici o altă țară din lume nu mai știe să facă ce fac laserele lor. Mai mult, tocmai au inaugurat linia de producție a unor rachete care pot să doboare cu maxim succes ținte care zboară la viteză mică și altitudini reduse. Cam așa cum zburau avioanele fraților Wright, Vuia II și așa mai departe.

Ca de obicei, probabil că adevărul este pe undeva pe la mijloc. Adică Iranul are niște sisteme laser deosebit de precise și performante, dar la fel de probabil că acestea au dimensiunile unor autobuze de 60 de locuri. Rachetele care poartă aceste sisteme sunt, prin urmare, doar ceva mai mici decât Empire State Building. Greu de depistat, așadar, de către sateliții lui Obama, dar vizibile cu ochiul liber chiar și pentru marinarii cu cataractă din paza de coastă a României.

Totuși, parcă văd declarații politice în plenul parlamentului de la oameni de bine care n-au înțeles nici până în ziua de azi că iranienii sunt mari iubitori de farsi încă din născare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.