România, paradisul spălătorilor de bani

Ai niște bani obținuți din activități ilegale, gen trafic de arme sau de droguri, corupție, prostituție, furt. Ai câteva variante: să îi depui în bănci prin paradisuri fiscale, dar să nu-i poți folosi niciodată în țara europeană al cărei cetățean ești și, evident, nici în SUA; să îi dai mătușii Tamara iar ea să ți-i înapoieze abia când dă colțul; să îi plasezi la un bancher corupt care să ți-i albească. Varianta a treia e destul de practicată de către mafioți, dar are un mare dezavantaj, căci albirea asta costă destul de mult, înspre 50% dacă nu și mai mult.

Ei bine, statul român vine în ajutorul acestor oameni cu nevoi speciale și își adaptează codul fiscal provocărilor bancrutei globalizate. Prin măsura pe care o pregătește Ialomițianu, aceea de a impozita cu 16% banii care nu pot fi justificați, România devine mai paradis decât paradisurile fiscale. Orice mafiot cu capul pe umeri de pe lumea asta va vebi în România, va da banii unor amărășteni/politicieni/mogulași, ăia nu-i vor putea justifica, iar statul român îi va impozita cu 16%. Ce rămâne sunt bani curați atât în ochii statului român, cât și în cei ai tuturor statelor care au cu România conveții pentru evitarea dublei impuneri.

Dacă nici asta nu este grădina paradisiacă a Carpaților…

4 comentarii

 1. 16% doar la stat. + procent ama/poli/mogu + comisioane banca + taxe dosar … viata capitalista:)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Mai e o varianta si mai si:
  Deschizi in Romania o Consignatie, bagi marfa (pe hirtie) cit cuprinde, si tot pe hirtie, o vinzi in 1-2-3 zile. Banii, evident sint curati, dar ai celor care „au adus marfa” spre vinzare.
  Iar celui care are consignatia, ii revine si comisionul, drept suma curata, dar impozabila.
  Erau citeva astfel de afaceri prin anii 90, una din consignatii avea magazinele numa’ pereti de sticla, nu am vazut pe nimeni cumparind, insa rulau zeci de milioane zilnic (in anii 90, la inceput).

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Da, dar asta e spalare de bani clasica. Ce propune guvernul Boc este complet inovator. ma mir că nu s-au gândit la asta generali de prin America de Sud…

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Eu m-am interbat acum cativa ani ce dracu ne trebuie UE.. NATo si alte balarii de genul asta…

  daca stiu ca o sa o duc mai bine, putin ma intereseaza ca se spala bani aici.
  intrebarea este alta:
  cat din aia 16% ajung la romanul de rand si cat la partidele de la putere?
  cu lege asta aratam ca suntem mai mafioti ca mafiotii: ii furam si pe aia !

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.