Sa nu-l lasam singur pe Mutu!

azimut55_pictitle

„Mulţumesc oraşului Firenze pentru susţinere, mi-am dat seama că nu sînt singur. M-aş bucura să simt acelaşi lucru şi aici, în România!”
Adrian Mutu, atacant România (din GSP)

Așadar Adrian Mutu se simte singur, mai ales acum, când e strâns cu ușa de Chelsea pentru a plăti 17 spre 18 milioane de euro. La fel de singur, cred, cum se simt sute de mii de români în fața facturilor de la bancă, unde trebuie să plătească 100 de lei pe lună pentru frigiderul pe care și l-au luat acum doi ani cu un credit doar cu buletinul.

Din 1996, când a debutat în divizia A, și până azi, Adrian Mutu a câștigat, numai din salarii, în jur de 19.000.000 de euro.  Cam 62.000 de euro pentru fiecare meci jucat la o echipă de club sau aproape 150.000 de euro pentru fiecare gol marcat la o echipă de club. Puțin în raport cu fotbaliști străini care pot câștiga întrun sezon cât a câștigat Mutu într-o carieră, mult în raport cu românii de la care așteaptă acum ajutor.

Din 1996 și până acum, Mutu n-a fost singur la nici măcar un singur meci. Mii sau zeci de mii de oameni au plăti de fiecare dată ca să-l vadă cum joacă. N-a fost singur nici măcar în cluburile din Londra, unde echipe ale PRO TV îi filmau fiecare pas, mai puțin momentele dificile în care achita nota de plată de câteva mii de euro. Mutu n-a fost singur nici atunci când petrecea alaturi de nașul său, Nicu Gheară, și nici atunci când își partaja cocaina cu prostituate de lux, așa cum văzuse el că se practică prin filme de serie B.

azimut55_pictitleDar azi, când justiția se dovedește a fi oarba, surdă, șchioapă și nedreaptă în ceea ce-l privește, Adrian Mutu se simte singur. Dacă n-ar fi fost fotbalist, la câtă cocaină i s-ar fi putut găsi în mașină, Mutu ar fi înfundat pușcăria. Acolo, n-ar fi fost singur. Fotbalist fiind, însă, Mutu e liber. Liber, dar singur. Numai noi îi mai putem alina durerea, numai noi îi mai putem alunga singurătatea. Fără noi, și fără banii noștri, Adi Mutu n-ar mai putea conduce un Q7 și nu ar mai putea visa la femei mai sofisticate și mai scumpe decât Laura Andreșan. Fără noi, și fără banii noștri, Adi Mutu ar fi în mare necaz.

Să nu-l lăsăm tocmai acum. Să mergem la cantonamentul naționalei și să-i arătăm că nu e singur. Să-i arătăm facturile noastre, ratele pe care le avem de plătit sau cât ne costă întreținerea iarna. Să mergem cu câte un fluturaș de salariu minim pe economie sau cu hârtiile în care scrie cât e ajutorul de șomaj. Să-i arătăm că nu e singur. Să-i mulțumim pentru banii pe care i-a băgat, de-a lungul timpului, în acțiuni caritabile, dându-i înapoi înzecit, însutit, înmiit. Căci nu 1.000 ori 0 euro ne-au făcut pe noi.

Să-l ajutăm pe Mutu. Să nu-l lăsăm singur, așa cum deja l-au lăsat ăia care au câștigat bani de pe urma lui sau ăia care i-au tocat averea prin baruri. Să ne strângem toți pe yacht-ul lui Mutu și să-i arătăm că nu am uitat. Chiar n-am uitat, nici măcar o singură clipă, de ce are de plătit atâta amar de bani.

Sursa foto.

3 comentarii

 1. un post adevarat ,bravo!!!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. exercitiu simplu:
  daca in tara orbilor, chioru-i rege, in tara regelui balbait ce-i mutu?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. bangbangsheshotme

  „Save our CEO’s” much?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.