Șantaj în desfășurare

Captură de ecran din 2014.09.10 la 22.35.56

De aproape o săptămână, trei oameni de la Realitatea TV s-au cazat la Hotelul Delta din Tulcea pentru a desfășura o amplă anchetă despre niște mânării locale. Bravo lor, așa se face. Sunt mirat, totuși, cum reușește o televiziune în insolvență, unde oamenii nu-și iau salariile, să-și permită, pentru o anchetă, să-și cazeze echipa la unul dintre hotelurile scumpe ale Tulcei, unde un sejur ca al lor costă aproape 1.000 de euro pe booking.com.

Am semnalat pe Facebook începutul „dezvăluirilor”. Acolo, în comentarii, aflați mai multe despre așa-zisa anchetă. Dar voi povesti ce am aflat între timp.

Povestea este cam așa: o firmă pe nume Speed Travel SRL deține un hotel în Delta Dunării. Proprietarul firmei și implicit al Hotelui este un anume Marin Gostin, din București. Anterior, în această firmă a deținut participațiuni și soția actualului președinte al CJ Tulcea. Firma cu pricina are datorii de aproximativ 100.000 de euro la PSV Company (fostă Petromservice). PSV Company deține 7,55% din Realitatea Media, care deține Realitatea TV.

Practic, cei trei oameni de la Realitatea au fost trimiși să recupereze datoria acționarului lor. Una dintre metode a fost discuția cu președintele CJ, Horia Teodorescu, PSD. Nu există înregistrări, dar se pare că discuția a sunat cam așa: „Dă, bă, banii, că te futem la televizor!”. Teodorescu a refuzat să dea niște bani pe care nu el îi datorează și nici măcar soția, retragerea ei din firmă având ceva vechime. S-a trecut la difuzarea unor avertismente pe post și pe site, după care azi s-a dat știrea „futătoare”. Cică „Ancheta Realitatea TV a dezvăluit traseul şpăgilor şi a traficului de influenţă al politicienilor locali.  Ilegalităţile comise de patronul unui hotel construit în Deltă s-au produs în cârdăşie cu actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.”

Ei bine, în „anchetă” nu există nicio dovadă a vreunei șpăgi, nu există descrierea nicunui traseu al acestor șpăgi. Sunt menționați demnitari locali și naționali, se amestecă regulamente de construcție în Deltă din 2009 cu cele din 2003, pe baza căruia s-a construit hotelul în cauză și tot așa. Totul scârțâie de te asurzește. Dar investigatorii n-au probleme. Ei au fost trimiși să recupereze cu forța pipernicită a Realitatea TV niște bani, au încercat, n-au reușit. Printre altele, marii ziariști de investigații acționează în numele unei firme profund corupte.

Nu sunt fan al lui Horia Teodorescu, ba, mai mult, ne-am încontrat mult prin presa locală și centrală. Nu sunt fan al lui Trifon Belacurencu. Nu sunt fan, din principiu, al autorităților locale. Dar, pe de altă parte, sunt dușman de moarte al șpăgarilor din presă. Ceea ce fac ei discreditează meseria asta mai rău decât orice măgărie am fi noi în stare să facem.

Băi, „investigatorii” pluii, renunțați dracului la legitimațiile de presă și folosiți-le pe alea de recuperatori. Vi se potrivesc mai bine. Marș!

PS: Nu știu dacă băieții au plecat de la Delta sau mai adastă pe acolo, dar i-aș fi sugerat lui Hristu Caraman să le ceară să plătească fiecare noapte de cazare în avans. Realitatea TV are renume de țepară la cazare, mai ales în Deltă.

1 comentariu

  1. de Realitatea TV am auzit si eu ca-s tepari la cazare. de Tatulici stiam, de fapt.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.