Simpatie pentru ghiavol

Layout 1

În studiourile B1, la Evenimentul Zilei și în online-ul care stătea cu furculița și cuțitul pregătite pentru a hali dezvăluirile lui Băsescu despre acoperitul Ponta e confuzie. După ce Turci și-a lepădat sacul cu bolovani, cum zice el, oamenii ăia nu mai știu ce să creadă.

Erau gata să sfâșie, să muște, să scuipe și sâ înjure. „E inadmisibil ca un candidat la președinție să aibă dublă comandă”, „Este o nenorocire pentru țară”, „Vai mama noastră!”.

Din toate astea, au rămas doar cu „Vai mama naostră!”. A fost colegul lor, căpitanul lor (mă rog, lent-colonelul). Doar nu era să-l linșeze. Fețele căzute din seara marii mărturisiri, acele fețe ajunse, finalmente, la nivelul creierelor, spun multe. Cum multe spun și încercările de deculpabilizare de după. Cică, în definitiv, nu este atât de rău să fii ofițer acoperit în presă. Turcescu, până la urmă, a fost un patriot. Mircea Marian a spus-o cum nu se poate mai clar: dacă omul n-a făcut poliție politică, unde-i problema?

După aia, s-a dezbătut foarte mult veridicitatea actelor. dacă mai întâi ar fi fost aruncate pe piață actele cu Iohannis sau Ponta, orcanii, ciocăzanii, boții și marinii n-ar fi stat să verifice nimic. Ar fi luat totul de bun. Acum, în sfârșit, au vrut să fie ziariști. Și au descoperit ceea ce era evident:a ctele sunt false. Și de tei-patru zile se dau cu căpățânile alea mari de toți pereți, încercând să-l scape pe Turci de oprobiul public. Frumos.

Dar, băi, ce faceți acum când or ieși actele alea cu acoperitul dintre candidați? Cum reacționați? Dacă Turci a făcut bine că a fost acoperit, de ce ar fi fost rău ca un politican să fi fost acoperit. Ăla n-ar fi un patriot în timp ce Turci a fost?

Sunteți într-o situație imposibilă și nici măcar nu vă dați seama. Turcepa ăsta al vostru v-a lipit de zid și nici nu știți. După ce l-ați apărat pe el și, probabil, pe voi înșivă, nu mai puteți urla că un candidat la președinție e acoperit. V-a tăiat trambulina de pe care vă pregăteați să vă aruncați în piscina cu căcat.

Dincolo de asta, însă, rămâne capacitatea voastră de a face din negru alb. Acum nuanțați, există securiști răi și securiști buni. Ăia buni sunt ai voștri, sunteți voi. Hai sictir!

„Pleased to meet you,
Hope you guessed my name, oh yeah.
But what’s confusing you
Is just the nature of my game!”

Foto: Coperta Cațavencii din 24 septembrie 2014

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.