Sinecuriștii de dreapta

Dacă te consideri om de dreapta, ba te mai și lauzi cu chestia asta, ai peste 30 de ani și singura chestie pe care o faci pentru a face rost de bani pentru subzistență este să te angajezi la stat, pe un post de tăiat frunză (respectiv consilier), atunci ești, de fapt, un amărât de atârnache transideologic.

Dacă pe blogul pe care vrei să-l faci „publicația de referință a dreptei” îți lași cititorii să-l înfiereze pe Ioan T. Morar pentru că a fost numit consul general la Marsilia iar apoi îi lași să te felicite pentru postul de consilier personal al lui Sebastian Lăzărouiu, ești un amărât de atârnache ce era pe vremuri doar invidios și care acum e fericit că au ajuns ai lui la putere.

Dacă ești un om de dreapta prosper și accepți un job de consilier, pot să cred că vrei doar să ajuți, pe o leafă modică, la propagarea ideilor și politicilor de dreapta. Dacă, însă, ești un șomer de dreapta, nu voi crede decât că ești un atârnache căruia propunerea de angajare într-un job cu fișa postului neclară i-a venit mănușă, scăpându-l de umilința de a mai mânca pe la prieteni.

Dacă te pretinzi un om de dreapta și, totuși, nu spui nimic atunci când vezi că amici conjuncturali își bagă picioarele în fonduri publice, folosindu-le doar pentru proiecte de genul „Să-mi trag slariu mare de la UE”, înseamnă că ești doar un amărât de atârnache ce speră să smântânească și el fondurile cu pricina.

Atârnachele de dreapta nu diferă cu nimic de atârnachele de stânga sau de atârnachele de centru. Ar fi trebuit, doar, ca atârnachele de dreapta să aibă demnitatea de a nu se angaja la stat, atârnăchind pe lângă fonduri private. Dar atârnache, în general, nu are demnitate. Iar dacă atârnachele de dreapta poate fi cumpărat cu un salariu de bugetar, vă cam dați seama cât valorează?

23 comentarii

 1. blin tarabagiu

  ce sa valoreze? astia se vand doi la kil si din 5 lei iti ramane si de-o bere

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. imi cam dau seama cat valoreaza, mult mai putin decat restul de atarnache luand in considerare ca e si lipsit de demnitate, pai… mai valoreaza ceva? daca da, pt cine valoreaza?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Florin Iaru

  Să se mire-l careva?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Daca e atarnache,…atat e!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Dom’le, e adevarat ce scria Bruno Stefan, acum 4 ani, despre Lazaroiu?
  http://www.acum.tv/articol/6066/

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. nu stiu cat sunt salariile la ministerul muncii pt un post de consilier (in jur de 20 de milioane, probabil), dar n-as sari chiar atat de repede sa-l infierez pe musiu (chiar daca punctul de vedere legat de bijou este dureros de adevarat). e foarte simplu sa te pui in pozitia de jude si sa vezi romania in alb si negru, dar adevarul este ca in aceasta societate bolnava, cu totii facem compromisuri in fiecare zi. bun, or exista si cei care refuza sa le faca, dar realitatea este ca marea majoritate a romanilor s-a obisnuit cu un trai cat se poate de gri, incercandu-si norocul impotriva legii de cate ori este posibil. asta ar fi generalizarea de care ar trebui sa judecam acceptul omului, fara niciun fel de oglinda a bunului simt. o buna parte din noi, pusi in aceeasi situatie, in actuala perioada, ar lua in considerare ideea de a fi consilier de ministru.

  uman si individual vorbind, de la povestea lui de viata si pana acum, nu vad nicio diferenta fata de alti unsi-consilieri, ba chiar inta in media unor astfel de evolutii. faptul ca e numit politic, pana la urma, ar trebui sa incheie absolut orice discutie din prima, dar daca trebuie neaparat sa-l criticam pentru ceva, in comparatie cu tot felul de pipitze sau smecherasi de la stat, este ca nu a stat acasa, sa-si vada de lungul nasului. sistemul ii va manca de vii pe el si pe seful lui, iar el va iesi scuipat din sistemul statului mai dezamagit si mai suparat pe ceea ce-l inconjoara decat a intrat.

  asa ca, per total, daca societatea e cum e, iar el nu-si cunoaste limitele, sa-l lasam sa-si dea seama si singur. nu mass-media trebuie sa-l critice, pentru ca nu vreau sa-mi aduc aminte cati jurnalisti obiectivi de pe la televizor ajung sa atarne ca si consilieri de imagine pe langa politicieni in perioadele de campanie. nu acuz autorul, ca nu cred ca e cazul, zic doar ca trebuie sa fim un pic mai nuantati in critici, atunci cand purtam cu totii greutatea unei societati bolnave pe umeri.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihnea, jurnaliștii despre care vorbești tu, ăia care atârnă pe post de conislieri de imagine la butoniera câte unui politician sau a câte unui om de afaceri sunt jurnaliști corupți. Eu nu sunt ei, eu nu sunt nici măcar mass-media alea care n-ar trebui să-l critice pe domnul proaspăt consilier al lui Lăzăroiu. Eu sunt doar un alt tip de dreapta care, de 21 de ani, n-a luat nici măcar un leu de la stat. Atât.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • dupa cum spuneam, nici nu se pune problema de comentariu la adresa ta, ziceam doar ca discursul public ii include si pe ei.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Din pacate,vorba evreului ,aveti si unul si celalalt dreptate.Sa fi „vertical” in Romania nu-i usor si nici rentabil.Pina la urma,totul este sa ne putem impaca,noi,in pielea noastra!

     Răspunde

     Thumb up 0 Thumb down 0

 7. GAbriel Resita

  Atarnache de cele mai multe ori,e doar o larva de carabus,ce viseaza sa ajunga radasca. Nimic mai mult Apropo,felicitari pt termen,nu stiu daca i’ti apartine dar e bun. Sunt de cele mai multe ori carlani pierduti(asa cum am fost si eu) care cred ca daca arati bine cu cravata si ai terminat unliceu bun sau vreo faculta pe spagi,ai potentialul necesar pt. a fi „THE NEXT BEST THING”. Cei mai multi sfarsesc,plimband catei, ridicand camasile cuiva de la curatatorie,sau facand pe soferul,plimband’o pe „doamna” la tara,la bai,la coafor e.t.c. Acestor baieti le difera doar culoarea cravatei(rosie,galbena sau portocalie) dar sunt toti doar un singur lucru: suport pt. hartie igienica.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Bravo Patrick! Așadar la stat pot lucra numai oameni de stânga. Statul de dreapta se poate construi doar cu oameni de stânga, că dacă ești de dreapta refuzi să lucrezi „la stat”. Dincolo de faultul ăsta logic, postul lui Mirel e politic, a spus-o și el foarte clar, el nu e tehnocrat ci consilier politic personal. E un job care se termină imediat ce ministrul nu mai e în funcție, nu e o sinecură la stat. E pur și simplu aparatul tehnic la care orice demnitar are dreptul să facă ce numiri vrea. Cât privește pe Biju, ești total pe lângă orice normă dacă ai pretenția ca Blogary să modereze părerile altora despre el sau despre tine sau despre alții. (nu mai vorbesc că noi moderăm excesele de limbaj în timp ce la voi se moderează opinii dar se lasă înjurături) În particular pe Blogary nu s-au scris articole contra lui Biju. Nu ne poți reproșa părerile comentatorilor noștri. (În schimb noi am avut curajul să nu renunțăm anul trecut să publicăm pe Ivanciuc când Biju făcea presiuni enorme pentru asta. Acum s-au împăcat. Și te-ai găsit tu să ne faci morală) Iar referirile la „amici conjuncturali își bagă picioarele în fonduri publice” nu le pricep, eu știu bine că nici Mirel și nici eu nu avem astfel de amici. Dacă ai nume, dă-le, dar renunță la insinuările astea de Crețuleasca că nu te prind. În rest, din acuzele tale nu mai rămâne mare lucru, decât cât de mândru ești că n-ai fost salariat la stat. Felicitări!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Florin, felicitări! Îți stă bine ca purtător de cuvânt al consilierului personal al Ministrului Muncii. Spune-mi că și ăsta este un post politic, ca să mă liniștesc.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • Da, Patrick, mai rămâne să insinuezi că și eu o să mă îmbogățesc de pe urma lui Lăzăroiu. Pentru că de răspuns la argumente, nu e cazul. Ăsta e felul de-a discuta al lui Ponta și Rogo. Mi-e jenă de lipsa ta de jenă când ataci orbește. Moral vorbind, tu comiți răul înainte ca cei pe care îi ataci să fi făcut ceva rău. Desigur, tu ai impresia că aperi cinstea și dreptatea. Bănuiesc că ești mândru de tine. Ai și de ce.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

    • Dupa cite inteleg eu ,PAH definea „atirnachele” ca pe cineva(de dreapta sau de stinga)care abandonind propiile convingeri „consimte” ca ,alaturi de potentatii vremii,”sa suga singele poporului”.Nu trebuie ca ceva ce vine din „strafundul” nostru sa ne „intunece” capacitatea de analiza.

     Răspunde

     Thumb up 0 Thumb down 0

 9. si daca nu este atarnache ci este un intreprinzator om de afaceri, de dreapta, care are acum oportunitatea sa isi vanda usile catre institutiile de stat care, de 20 de ani, asteptau si ele oportnitatea unui intreprinzaror care sa ofere usi de toate dimensiunile cu un adaos de doat 90%. [nu 200% ca alti exploatatori de dreapta/stanga/]

  chiar crezi ca o sa se rezume la aia 20 mil ?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 10. @McGogoo

  Hai să nu băgăm în căcatul ăsta nişte oameni nevinovaţi.

  Nu e firma mea, am fost doar director de marketing acolo pînă în 2010. Am plecat de acolo de mai mult de un an.

  Statul nu îşi pune uşi de garaj/industriale, că nu are la ce (nu îşi face nici vile, nici hale industriale). Dacă totuşi îşi pune, extrem de rar, firmele de uşi de garaj nu prea se bagă din cauză de birocraţie. E mult prea mult consum de timp şi energie pentru doar cîteva zeci sau sute de euro (preţul unei uşi de garaj/industriale merge de pe la 4-500 euro pînă la cîteva mii, însă în medie e pe la 8-900).

  Firma la care am lucrat e creaţia unor studenţi din Regie, care au pornit-o de la zero. E prima din România care a făcut producţie de uşi de garaj, are peste 100 de angajaţi doar în producţie şi e principalul concurent pe piaţa românească al lui Hormann (lider mondial cu 1 mld euro cifră de afaceri). Acum, ca să compenseze căderea pieţei autohtone cu peste 30% a început să exporte în ţările din jur şi chiar în Vest, unde, surpriză, are succes.

  Cu alte cuvinte, e o afacere care merge bine şi nu are nevoie de afaceri cu statul.
  E firma unor oameni care pînă acum cîţiva ani le era ruşine să-şi parcheze Peugeot-ul în parcarea vreunei instituţii de stat, deşi aveau o afacere de cîteva milioane de euro cifră de afaceri.
  Oamenii ăştia n-au nicio vină pentru opţiunile mele politice şi tot ceea ce se întîmplă în războiul Băse-trusturi, PDL-USL etc. Am văzut deja că pe unele bloguri (peneliste şi de trust) se forţează nota şi se vorbeşte despre „afacerile cu uşi de garaj ale propagandistului prezidenţial etc”. Ba chiar sînt acuzat că voi fura în timp ce Adrian Năstase şi SOV sînt victime politice, doi naivi cărora li se încalcă prezumţia de nevinovăţie (devenită certitudine în presa-breloc).

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihai, sau cum te-o chema (chiar m-a mirat că vestalele din templul vostru s-au ofuscat că nu știe lumea că nu te cheamă Mihai, când tu continui să te semnezi „Bleen”), am să te rog să treci pe la bancă și să lași fee-ul cuvenit unei postări publicitare. Eu nu am vorbit despre uși de garaj, ci despre – dacă vrei – propensiunea șomerilor de dreapta de a accepta sinecuri. Am să te rog, de asemeni, să te pui de acord cu purtătorul tău de cuvânt, care nu are nici măcar bunul-simț de a-ți citi postările. Spune-i că acolo unde tu explici că postul Nârătorului este politic, nu și al tău, nu există oc de a se înțelege ceea ce susține el. Mai spune-i că atunci când „comentatorii” care îl acuzau pe Biju erau autorii de pe site-ul vostru de dreapta, e ca și cum ar fi fost părerea oficială a voastră.
   Dar să revenim de unde am pornit, pentru că suntem de dreapta: reclama nesolicitată făcută firmei de uși te costă, cred, mai mult decât îți poți permite. Pentru că e prima dată când faci reclamă acestei firme pe blogul meu, ai putea beneficia de un discount, dar ar fi trebuit să negociem înainte, că așa facem noi, capitaliștii. De aici înainte vei sta în moderare, până cădem de acord asupra prețului. Dacă vrei să te folosești de poziția ta pentru a face reclamă unei firme de uși, e ceva mai ieftin. Dacă vrei doar să promovezi un site de autiști autodeclarați de dreapta, nu cred că putem ajunge la o înțelegere.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

   • corcodusul

    Domnu’ PAH, va rog eu sa nu-l bagati in moderare. Daca ati acceptat comentariul lui Mcgogu de mai sus, care se lega direct de usile de garaj, mi se pare corect sa-l lasati si pe Mihai/Bleen/whatever sa raspunda pe aceeasi tema.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

 11. neamtu tiganu

  Cum am ajuns in Germania (primit pe E-mail)
  Ma numesc Dorina, mai precis doamna Dorina, si am lucrat vro 5 ani la minister, la registratura. Nu aveam salariu prea mare, da ma simteam bine, era un colectiv f. placut, eram respectata, mie imi place sa lucrez cu oamenii, chiar si doamna Victoria, juriconsulta, mai venea la mine in ghereta sa bea o cafea si sa ma intrebe de o lege sau alta. Dom Ministru, ala vechiul, cind venea, striga saru-mina doamna Dorina. Nici cu cetatenii nu aveam probleme, chiar daca mai venea cite unul necajit si ma-njura, eu gaseam o vorba calda pt. el.
  Intr-o zi a venit, ca un tornado, un tinar in ghereta, mi-a zis “Eu sunt consilierul, voi crea un stat minimal, jos birocratia”, si a plecat. Am fost tare emotionata, nu mai vazusem un consilier in carne si oase, mai ales carne.
  Dupa vro doua zile apare din nou, pe la ora 10 si ma-ntreaba cite documente am inregistrat. Ii spun ca 37, poate sa vada in registru. Imi spune ca in viitor voi fi platita dupa competenta si harnicie, trebuie sa inregistrez cel putin 480 de documente zilnic. Imi demonstreaza cum se lucreaza, se apuca sa stampileze cu ambele miini. Am fost impresionata. Peste citva timp apare din nou si-mi spune ca va desfinta birocratia, drept urmare imi confisca stampilele, iesind, imi spune rastit ca e cazu sa ma informatizez.
  Aduc de acasa Lap topu personal si inregistrez documentele folosind aplicatia pe care am dezvoltat-o in cadru masterului pe care l-am facut la Heidelberg, cind am fost trimisa de statul roman. Asta a fost sfirsitu, domnu consilier m-a acuzat de introducerea in sistemu informational a unor programe nevalidate, mai ales ca o parte erau in lb. germana, tara comunista, care ar fi putut da peste cap tot sistemul si m-a dat afara.

  Fiind libera de contract am putut sa onorez oferta profului meu de la Heidelberg si am plecat in Ge.

  P.S Dupa un timp am aflat ca-n Ro somaju e la nivel zero, tinarul consilier sistase orice cerere de somaj si ajutor social. Se ajunsese la stat minimal!

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.