SRI-stul care alăptează

În principiu cred că bărbații pot fi foarte buni atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor lor mici. Pot fi grijulii, atenți, pot schimba scutece, pot spăla cu simț de răspundere un fund, îl pot dezmierda (în sensul literal), pot face multe lucruri. Așadar, nu e o rușine ca un bărbat să fie partea cuplului care își ia concediu pentru îngrijirea copilului. Mai ales când doamna este o femeie de carieră, care doarme mai mult în deplasare.

Cu atât mai mult voi aprecia un bărbat care, prin natura meseriei alese, nu lăsa impresia că ar putea renunța la carieră pentru a se dedica îngrijirii familiei. Mai ales atunci când cariera este una machistă. Vedeți un ofițer din trupele speciale, tânăr, care renunță la misiunile riscante în spatele liniilor inamice pentru: a încălzi biberoane; a pamperiza și despamperiza sugarul; a pasa fructe și legume pentru a le amesteca cu biscuiți; a face schimb de remedii naturiste cu alți tătici pe forumurile de „mămicuțe”, „graviduțe” și „burticuțe”? Îl vedeți pe Pierce Brosnan stând doi ani acasă, în timp ce Sophie Marceau îi face treaba în „The Wolrd Is Not Enough”? Îl vedeți pe Sean Connery plimbând prin parc un copil real, al lui, în timp ce Daniela Bianchi preia frâiele în „From Russia with Love”? Toate astea timp de doi ani, pentru venituri cu 15% mai mici decât cele pe care le realizau atunci când erau în activitate? Poate nu aveți suficientă imaginație sau poate sunteți, mai degrabă, rupți de realitate, dacă nu vă puteți imagina un spion sau un contra-spion în aceste ipostaze tandro-casnice.

Pentru că acești oameni există, sunt printre noi și merită să-i aplaudăm.

Unul dintre ei se numește Cătălin Bogdan Boghicevici și este soțul Claudiei Boghicevici (fostă Pantea). El pare rupt exact din înșiruirea de mai sus. Atunci când a aflat că soția, politician de succes, cu mari șanse de a deveni deputat, a rămas însărcinată, Cătălin Bogdan Boghicevici a demisionat din SRI la nici 33 de ani, pregătindu-se din timp pentru cariera de tată casnic. Dacă aș fi director al SRI mi-aș face probleme că de testul psihologic a trecut atât de ușor un om presupus dur, dar care dă bir cu fugiții la prima ecografie. Ca civil, însă, nu mă pot decât bucura: umanitatea bate gradul!

Cum s-a pregătit contraspionul nostru pentru meseria de tată cu normă întreagă pe care urma să o îndeplinească timp de 2 ani? Păi s-a gândit, învățat de soția care lucra în sistem, să-și mărească substanțial venitul, pentru a beneficia în cei doi ani de stat acasă de o alocație cât mai mare. Așa că și-a tras un salariu baban (deși cam fictiv) de la o firmă a unei cunoștințe, care, întâmplător, are sediul social în casa familiei Boghicevici. El a plătit doar impozitele, urmând să recupereze după aia, când primea 85% din venitul majorat artificial, timp de doi ani. O practică des întâlnită și greu de dovedit. Păcat că politicieni ca nevastă-sa au schimbat legea și i-au limitat veniturile atât de mult gândite (că muncite ne e greu să spunem). Mare păcat.

Mai ales pentru că omul poate era cu adevărat potrivit pentru rolul de ex-spion la cratiță. La afaceri, cu siguranță, nu se prea pricepe, sau cel puțin așa reiese din declarațiile de avere ale doamnei Ministru al Muncii. Căci, în timp ce stătea în concediu de creștere a copilului, Cătălin Bogdan Bohicevici era și administrator al propriei firme, care nu are angajați. Iar firma chiar producea, având cifre de afaceri anuale oscilând între 50.000 de lei și peste 100.000 de lei. E oarecum la limita legii. Nu avea și profit pe măsură, deși se ocupa cu închirierea propriilor proprietăți, da’ se mai întâmplă. Altă dovadă că nu se pricepe la afaceri este că a investit 100.000 de euro într-o asociere care, timp de 5 ani, nu i-a adus nici măcar un leu.

În fine, poate că v-am plictisit. Voiam doar să spun că eu admir genul ăsta e oameni, aparent mach-iști, dar care ascund un suflet sensibil, capabil să stea doi ani sub papucul deputatei. Citiți mai multe despre ei în ancheta de săptămâna asta din Cațavencii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.