Trollul de net la bătrânețe. Azi: Vladimir Tismăneanu

tismi2

După toate regulile lumii sale meschine, Vladimir Tismăneanu este un om împlinit. Locuiește în Washington, predă la o universitate americană, are nenumărate cărți și studii publicate în Occident, are un CV extrem de bogat, e aproape cineva. Și, totuși, nimic nu pare a-i da acea stare de serenitate ce vine, de obicei, la pachet cu împlinirea.

Unii îl venerează, alții și l-au zugrăvit drept icoană pe peretele pe care și-au aninat diplomele de luptători post-coitum împotriva comunismului. Pentru că un președinte mahmur l-a numit șef de comisie și i-a îmbrățișat raportul, Vladimir Tismăneanu se simte îndreptățit să fie autodeclaratul expert suprem în comunisul românesc. Și în istoria recentă românească. Din punctul său de vedere, orice s-a întâmplat între 1945 și 1989, cu vagi prelungiri spre 2014-2015, trebuie să aștepte sentința sa pentru a putea fi plasat de partea albă sau de cea neagră a istoriei

Acum, zilele astea, lui Vladimir Tismăneanu i-a cășunat pe decorarea de către KWI a lui Octav Bjoza. Și desigur, vinovat de această decorare este Andrei Muraru, care l-a împins pe Președinte într-o capcană mortală din punctul de vedere al magistrului Tismăneanu.

Octav Bjoza este președintele AFDPR (Asociația foștilor Deținuți Politici), o asociație care mai numără câteva sute de mebri, toți supraviețuitori ai închisorilor și regimului de exterminare comuniste. Ca autor al raportului de condamnare a comunismului ce-i poartă numele, Vladimir Tismăneanu ar fi trebuit să aibă în acești oameni niște aliați. În timp ce familiei sale îi era livrată hrana la căsuța din Primăverii de către Gospodăria de Partid, membrii actuali ai AFDPR își înjumătățeau rația infimă de arpacaș, împărțind-o cu suferinzii și muribunzii. Foștii deținuți politici din timpul regimului la a cărui violentă și nedemocratică instaurare a contribuit familia Tismăneanu ar fi vorbit cu șeful comisiei prezidențiale care lucra la raportul asupra comunismului, ar fi avut multe de povestit, dar atragerea lor într-un real proces al comunismului ar fi dăunat aurei științifice ce plutește în jurul marii mistificări băsesciene.

Octav Bjoza s-a născut în 1938. Și, totuși, este acuzat de către Tismăneanu și de către marele Mircea Marian că ar fi legionar. Îl și văd defilând, la doar câteva luni, în cămașă verde și cântând imnurile Legiunii, cu mâna dreaptă ridicată. Dar nu, este legionar pentru că într-o apariție publică din 2009, când era deja președinte al AFDPR, a participat la o comemorare a legionarilor morți în închisoarile comuniste și a declarat că a avut ce învăța de la aceștia. Ei bine, e un motiv numai bun pentru ca Vladimir Tismăneanu să scrie nu mai puțin de trei articole (deocamdată) despre greșeala impardonabilă a Președintelui României de a-l decora pe acest „criminal”. Și, evident, de a cere demisia consilierului Andrei Muraru, care ar fi propus această nepermisă decorare.

Nu-mi place Iohannis și cu atât mai puțin îmi plac legionarii. Cei care se întâmplă să mă citiți de ceva mai multă vreme știți asta. Dar cu atât mai puțin îmi plac trollii bătrâni, înfometați după atenția publicului. Căci Vladimir Tismăneanu asta este: un troll de net, un cerșetor de atenție, o prostituată intelectuală care trăiește din like-uri și share-uri.

Pe vremea când Vladimir Tismăneanu conducea Consiliul Științific al IICMER și deconta telefoane și cazări fabuloase, director științific al aceluiași institut era Mihail Neamțu. Un puțoi supra-evaluat care comisese texte pro-legionare de mii de ori mai crunte decât declarația celui care, ca președinte AFDPR, îi omagia în egală măsură pe toți camarazii săi de suferință. Și, totuși, Tismăneanu, urmașul și beneficiarul direct al comnunismului impus cu șenilele și țeava T-3834-ului sovietic nu avea probleme în a conviețui alături de micul pupincurist academic, dar are acum, când președintele României a făcut un gest de reparatorie normalitate

A face din Octav Bjoza un exterminator de evrei, un dușman al democrației și un criminal nu denotă decât micimea sufletească a unui așa-zis guru anti-comunist care vrea să se răzbune, de fapt, pe cel care i-a succedat la conducerea IICMER.

În definitiv, Vladimir Tismăneanu nu este decât un Serghei Mizil cu ceva mai multă școală și fără tatuaje. E tot ce-i deosebește. Altfel, sunt cam același tip de lepră crescută în Primăverii, doar că au ales drumuri diferite pentru disidență.

Mi-e scârbă.

47 comentarii

 1. Cel mai bun material pe care l-am citit in ultima vreme. O foarte mica observatie: tancul respectiv era T 34 nu T 38.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 20 Thumb down 1

  • Cred că aveți dreptate. În legătură cu tancul, desigur.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Dobre Grinberg

   Oameni ca Tismaneanu ne scriu istoria,oficiala,si in slujba oricui in afara romanilor.Sa mi se arate un comunist sau un pui de comunist care in anul 89 sau dupa a fugit la Moscova.Toti au fugit in tara originii comunisdmului.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 2. parca serghei are ceva haz …

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 17 Thumb down 2

 3. Nu poti, daca esti onest, sa nu observi dublele standarde folosite de Vladimir Tismaneanu. Se arata ingrijorat atunci cand un filolegionar pensionar dintr-o garsoniera din Brasov e decorat, insa n-a suflat o vorba atunci cand filolegionari apropiati domeniei lui precum Mihail Neamtu, Sorin Lavric ori Radu Preda flirtau fatis cu neolegionarii. Unde a fost vigilenta d-lui Tismaneanu atunci cand Mihail Neamtu recita din poeti legionari la lansarea ARD? Unde a fost d-nul Tismaneanu atunci cand Sorin Lavric ori Radu Presa se afisau si participau la reuniuni apologetice cu filolegionarii de la Rost? Atunci sa facem diferenta intre ”legionarii rai” si ”legionarii buni” acoperiti de d-l Tismaeanu.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 26 Thumb down 1

  • Nu e doar asta. Sa presupunem, doar ca un exercițiu, ca președintele AFDPR chiar are simpatii legionare, iar decorarea domniei sale ar fi fost într-adevăr o eroare. Și fostul președinte a făcut o eroare când l-a decorat pe Homostean. I-a retras, ce-i drept, decorația respectivă după o lună, dar în acest răstimp experții domniei sale în anti-comunism n-au găsit niciun minuțel în a-și exprima dezaprobarea.
   Pe contributors.ro Vladimir Tismaneanu spune:
   28/12/2014 la 6:13
   Dl Iohannis, banuiesc, s-a bazat pe judecata consilierului pe domeniu. Trebuie vazut, cumam mai spus, cine a facut propunerea, cand, si cu ce motivatie. Daca a fost dl Muraru, ar trebui sa fie onest si sa isi dea demisia de onoare.
   Deși, inițial, mizează obiectivitate și acribie (cine, când și cu ce motivație), în partea finală lovește de-a dreptul: dacă e dl Muraru, nu mai contează când și cu ce motivație. Să-și dea demisia de onoare!

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Dobre Grinberg

   Un om nu trebuie ppedepsit pentruca e taranist,socialist ,legionar sau liberal.Democratia presupune lupta si diversitatea ideilor.Crimele politice trebuiesc pedepsite incepand cu prima crima.Comunismul a stapanit o jumatate de Europa peste 40 de ani.Se face mare tambalau cu pedepsirea comunismului,dar toti traesc boereste,si se bate moneda cu fostii detinuti politici.Daca asa e mooda,atunci dece vorbiti de „crime” comuniste ?Sa deducem ca comunistii au bagat in lagare pe cine trebuia ?Care e adevarul ?Unii spun ca legionarii au fost tovarasii comunistilor,altii spun ca legionarii au umplut inchisorile comuniste .Indiferent ce ne spun „formatorii de opinie” propagandistii de alta data,adevarul se stie.Fostii detinuti politici au fost romanii adevarati,cei in slujba tarii,nu leprele devenite ministri si miliardari dupa 89

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 4. „Căci Vladimir Tismăneanu asta este: un troll de net, un cerșetor de atenție, o prostituată intelectuală care trăiește din like-uri și share-uri.”
  De ce n-ai zis „un fel de Lucian Mandruta”? Intelegeam mai usor.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 33 Thumb down 2

 5. Si mie mi-e scarba !

  Răspunde

  Thumb up 12 Thumb down 2

 6. cand vad acolo cost telefonie mobila pe un an 12.000 de lei…ma gandesc automat cine e insarcinat cu incheierea de contracte de telefonie mobila pentru institutiile statului. Aia ar trebui incolonati toti si bagati frumos la puscarie plus confiscarea averilor cat sa acopere costurile astea umflate. Cand cu un abonament de 10 euro vorbesti nelimitat – adica 120 euro pe an – sa platesti 12.000 de lei mi se pare mai grav decat o crima. Si la faza asta nu e de vina tismaneanu, ca nu el isi face abonament pe telefonul institutiei. Cate d;astea nu or mai fi…oho. DNA-ul are de lucru zeci de ani de acum incolo si daca isi inzecesc personalul.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 17 Thumb down 1

 7. Sa numesti un agent de influenta, un mercenar platit, „troll de net” suna cam eufemistic dupa parerea mea.

  De ce nu ai indicat exact ceea ce este?

  Răspunde

  Thumb up 10 Thumb down 2

 8. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 8 Thumb down 44

  • Cred că ești absolutamente cretin.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Explicatia ar fi simpla daca ar permite-o configuratia neuronala. Cele cateva mii care au scapat,eau atunci printre cei mai tineri(intre 15 si 20 ani)Ceilalti, aproape 200 000, privesc din cer cum au ajuns batjocura neocomunistilor de azi.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Omul a fost sincer si voi l-ati tratat de sus. Are dreptate sa-si puna astfel de intrebari. Desigur, n-ar strica o nota mai serioasa. Am intalnit oameni cu 22 de ani de inchisoare, sub trei dictaturi, care la 90 de ani aveau o rezistenta de invidiat. Cunosc personal peste 10 batranei cu de la 10 la 22 de ani de temnita grea care sunt nonagenari si verzi ca bradul. Raspunsul e simplu: Dumnezeu! Le-a dat inapoi ce le-au luat comunistii.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Domnule „Marius”, conform informațiilor publicate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în cele 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată destinate deținuților politici au pătimit peste 3 milioane de români, dintre care 800.000 de oameni au murit. Dumneata ești ori idiot ori scuipi intenționat pe memoria acestor martiri.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Raspuns (citat dintr-un interviu cu pr. Ciprian Gradinaru din Belgia): ‘Am citit că imediat ce se dădea stingerea (la ora 22), unul dintre ei începea să-şi spună rugăciunile; când obosea, îl trezea pe cel de lângă el, şi tot așa. Iar când ultimul din cameră își încheia rugăciunea, bătea în peretele celulei vecine până când i se răspundea şi i se confirma astfel că fusese preluat lanțul rugăciunii de către cei din cealaltă celulă. Această rugăciune i-a susţinut pe cei din închisori care s-au dedicat ei, după mărturia multor foşti deţinuţi politici. Această rugăciune le-a dat forţa nu numai să iasă cu mintea întreagă, și chiar luminată, din închisoare, dar şi să supravieţuiască minunat celor mai mulţi dintre torţionarii lor.’
   De-aia, draguta, erau Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Nicu Steinhardt, Calciu-Dumitreasa si multi altii ‘pe arcuri’ la batranete: pt ca, in suferinta lor, s-au ‘lipit’ de Dumnezeu, iar Dumnezeu nu-i lasa pe cei care isi pun nadejdea in El.
   Si apropo: oamenii aia au fost niste giganti care au purtat cruci colective, ca sa mai ridice din povara care apasa asupra acestui neam din cauza unor neispraviti ca noi, ca mine si ca tine.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Pai Mihai Neamtu avea o mare calitate pe care Octav Bjoza nu o are : Neamtu e pupincu*ist hard-core a cui trebuie.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 15 Thumb down 2

 10. Injuraturi, inventii (ce deconturi fabuloase a incasat rusnacul, ca le-a prezentat), pomenirea asocierii cu Basescu, evident mahmur, betiv, etc.
  Asa ca, de fapt, cine nu lasa subiectul celor 10 ani de dictatura, sa moara ?

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 10

 11. Cum noi suntem tara afaceristilkor de carton, nu vad cum n-am fi si tara moralistilor de carton. Gen CTP, Liiceanu. Plesu, Patapievici….

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 13 Thumb down 7

  • Dobre Grinberg

   Evolutia istoriei Romanilor,dela 1945 la dupa 89 este cea dela Mihail Roller la Tismaneanu,doi „romani” crescuti la sanul PCR.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Ca de obicei, articolele tale ma racoresc. Imi place ca ai memorie si ma bucur grozav ca bagi in spatiul public una-alta, asa, ca sa nu se uite. Azi, in era culturii de flux, sunt foarte importanti ziaristii cu cultura de stoc. Old school, gen.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 15 Thumb down 1

 13. „Din punctul său de vedere, orice s-a întâmplat între 1945 și 1989, cu vagi prelungiri spre 2014-2015, trebuie să aștepte sentința sa pentru a putea fi plasat de partea albă sau de cea neagră a istoriei.”

  Pe bune, nu e frumos sa incerci sa il limitezi temporal pe savant. E co-autor al operei „Cartea presedintilor”, care e in forma de interviu. El e intervievat de Cristian Pătrăşconiu, deci iti imaginezi cat de bune sunt intrebarile.

  De pe librarie.net: „Cristian Pătrăşconiu a găsit în Vladimir Tismăneanu cel mai potrivit interlocutor pentru o convorbire pe tema preşedinţilor României. Despre Gheorghiu-Dej (preşedinte al Consiliului de Stat) şi Nicolae Ceauşescu (devenit preşedintele RSR), politologul a scris studii şi cărţi. Pe cei trei preşedinţi de după 1989, Vladimir Tismăneanu nu i-a urmărit doar de la distanţă – a avut ocazia să-i cunoască direct. De aceea, în Cartea preşedinţilor, analiza se combină incitant cu detalii biografice ţinând de „lumea secretă a nomenclaturii“, cu observaţii de psihologie surprinse pe viu, cu anecdote inedite.”

  A scris si „O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu”. Despre ea, de pe librarie.net, un citat emotionant din Patapievici:

  „Faţă de toate prostiile care s-au debitat în ultimii ani despre intelectualii publici, acest volum ar trebui să fie o punere în gardă şi un antidot: punere în gardă împotriva falsităţii acuzaţiilor, antidot la reaua-credinţă prin care au devenit plauzibile. Oamenii care vorbesc în această carte sunt orice, numai nişte minţi supuse, nu. însă nu îmi fac iluzii. în ciuda tuturor dovezilor pe care le aduce — că intelectualii nu dispreţuiesc masele; că nu se izolează elitist într-un turn de fildeş; că nu nesocotesc realitatea; că au îngrijorările celor mai defavorizaţi şi bucuriile celor mai curaţi; că sunt critici şi pot fi clarvăzători; că judecă în funcţie de principii şi că analiza lor e angajată, fără a fi partizană; că suferinţa produsă de eşecurile societăţii e solidaritate cu victimele, şi nu complezenţă faţă de infatuările conjuncturii ori fatuităţile puterii; că stringenţa critică a analizelor nu scade nimic din înaltul sentiment de responsabilitate care se degajă pagină de pagină din îngrijorările, exasperările şi disperările exprimate cu o perfectă măiestrie literară în superbul manual de morală civică angajată care este O tranziţie mai lungă decât veacul — ei bine, nici atunci minciunile, neroziile şi calomniile proferate la adresa autorilor ei, ca intelectuali publici, nu vor înceta să curgă. întrebat de un student, în plină teroare comunistă, ce mai face, Tudor Vianu a răspuns, cu inimitabilul său zâmbet tragic: „Aştept să obosească nedreptatea“. Percutanta carte scrisă de Vladimir Tismăneanu şi Mircea Mihăieş la două mâini este martorul de neocolit al modului în care societatea românească a aşteptat, timp de douăzeci de ani, să obosească nedreptatea: a firii şi a netrebniciilor proprii.”

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 2

  • Pai asta cam arata cabotinismul dement in care se scalda aceasta biata tara: cel care se ocupa de ‘rechizitoriul comunismului’ in Ro si culege aplauzele intelectualilor cu veleitati de dreapta, se zvarcoleste in schimb ca un vampir surprins de rasarit cand un erou anticomunist este, in sfarsit, recunoscut oficial.
   Pe undeva, pe bune, este chiar foarte nostim cand ii vezi cum le cad mastile! :))

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Sunt de acord cu comentariul lui Cristian. Totusi, dl. Bjoza putea sa aleaga sa nu participe la o adunare organizata de o miscare neo-legionara (ND) cu scopul de a monopoliza suferinta martirilor inchisorilor comuniste pentru propriile interese politice (ignorind majoritatea taranista a acestora). Si oricat de antipatic ar fi dl. Tismaneanu, asta nu inseamna ca in cazul de fata nu are dreptate.

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 11

  • Dl Bjoza nu e politician, asa că nu înțeleg ce interese politice proprii ar putea avea. Și, tot astfel, nu pricep cum o adunare organizată de ND poate avea scopul de a monopoliza suferințele martirilor închisorilor comuniste. Tocmai martirii aia l-au ales pe dl Bjoza să-i reprezinte, nu trebuia să ajungă la ei prin niscaiva ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Eu nu cu Tismaneanu am probleme. El e o canalie ca multe altele pe care nu as baga-o in seama mai mult decit pe Serghei Mizil. Probleme am cu numarul mare de autoproclamati intelectuali din Romania care ii raspund la buna ziua, ii deschid usa, ii publica maculatura sau tac in fata dementei si magariei lui (ca in cazul de fata cu Bjoza) cum taceau, pe vremuri, in fata securistilor si activistilor comunisti.

  Cu ce i-o fi cumparat? Cu ce ii are la mina?

  Nenorocitii astia ar trebui calcati in picioare inaintea lui Tismaneanu. Cu gunoaiele astea ar trebui sa maturam pe jos inainte de orice altceva.

  Răspunde

  Thumb up 10 Thumb down 2

 16. Asemanarea lui Tismaneanu cu Mizil mi-a scapat. :) Observatia este exceptionala.

  Răspunde

  Thumb up 7 Thumb down 1

 17. Vorba maestrului Djuvara: Volodea e un cretin profund

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 12 Thumb down 3

 18. Nu mai am obiceiul sa stau pe net sa citesc analize scurte dar citesc ce posteaza 2 persoane: tu si Moise Guran. In rest am cam fost dezamagit de unul sau altul,dar cu voi nu s-a pus pana acum problema. Oricum..f bun articol!

  Răspunde

  Thumb up 4 Thumb down 1

 19. Nu m-a deranjat decorarea Presedintelui AFDPR. Opiniile acestuia despre cei pe care i -a intalnit in puscariile comuniste ( fie ei si legionari sau orice altceva) nu il pot culpabiliza. Nu pot sa spun ca sunt fan Tismaneanu dar nici nu i se poate nega opera – asa cum e ea…cu urcusuri si coborasuri. Si poate din punctul dumneavoastra de vedere aveti dreptate. Din pacate el nu poate conta nici cat negru sub unghie pentru ca in timp ce Tismaneanu scrie cu numele , viata si biografia la vedere, dumneavoastra va ascundeti sub un pseudonim pe un blog. Iar demersul acesta seamana cu turnatoriile anonime din vremea comunistilor. De aceea chiar nu conteaza.

  Răspunde

  Like or Dislike? Thumb up 4 Thumb down 15

  • Alta care-i dă cu pseudonimul. Ce-aveți, nene?

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • @C. Petrescu, se vede ca nu citesti Catavencii. PAH (Patrick André de Hillerin) are peste 500 de articole acolo. Il gasesti sub acelasi nume si pe facebook.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Cum ? Nu i se poate nega opera ? Cu urcusuri si coborasuri ??? Despre ce opera vorbesti matale ? opera si arta nu creste in copacii din Primaverii. Asta nu tine de puncte de vedere, tine de „bun simt”. De unde nu-i …

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

  • Vasile Zarnescu

   Petrescule sau Petreasco,
   Stii vorba aceea, „Veto!”?! Dar propozitia: „Esti proasta, Veto!”?!

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Dinozaurul poliglot

  Mi-a mers la inima. Si mie mi-e scarba! Ca fan al Dvs,
  va citesc cu nesat si in Catavencii.

  Răspunde

  Thumb up 2 Thumb down 3

 21. Chiar il inteleg pe acest scarbos. Se straduieste sa iasa din groapa de gunoi a istoriei unde a cazut el si porcul de tat`su si toata familia lor de draci impielitati. Dar nu poate sa mai iasa de acolo deoarece propria mizerie infecta a lui il trage in jos. Si mie imi este scarba. Sa spun drept am si vomitat cad i-am vazut ratul.

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 1

 22. Indiferent cu care tip de automobil al uzinelor Kirov şi cu care model de politruci fie şi rubedenii ale Tismănenilor, ( Volodea deja vâzându-se abandonat!) această decorare a unui deţinut politic reprezintă o faptă reparatorie pentru istorie.

  După aproape şapte decenii de la alungarea Familiei Regale de către bolşevici în complicitate cu comunuiştii de la noi ar fi bună şi o situaţie reparatorie nu o Condamnare doar simbolică a Comunismului ci o judecare şi condamnare a întregului aparat comunisto-securist represiv, torţionarii de azi cu pensii uriaşe etc.

  Răspunde

  Thumb up 3 Thumb down 2

 23. Probabil ca nu se juca nimeni cu el prin Primaverii, cand era copil. Si, a dezvoltat o ura impotriva celor ca el, ajungand in final ideologul de serviciu al anticomunismului. Nu e exclus sa fi ras de el, fetele sa nu-l fi bagat in seama. Nu poti explica altfel grafomania si cautatul cu lupa al oricarui subiect cu potential de text pe contributors.

  Răspunde

  Thumb up 5 Thumb down 1

 24. Mai draga Patrick, se vede treaba ca mata chiar esti sanatos cu capul………asa pare……
  da nu se mai poarta………sper sa-ti fie de bine……..si La Multi Ani buni si fericiti!

  Răspunde

  Thumb up 1 Thumb down 0

 25. Desi oarecum tardiv, m-am racorit bine citind acest articol, deoarece de cate ori vad moaca lui tisminetki simt ca explodez (si o vad destul de des, deoarece specimenul pare sa fie in ultima faza de scribomanie si de fiecare data se gaseste cate o publicatie pe net sa-i publice ineptiile), imi venea sa urlu ca nimeni nu vede ipocrizia si micimea acestui individ. Faptul ca tisminetki a scris si basescu a citit condamnarea comunismului mi s-a parut grotesc de gretos.
  Pe scurt, multumesc pt acest articol.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.