Twitter, trafic și amuzament

Twitter-ul nu este eficient pentru trafic. Cel puțin asta spun diverse studii, constatări directe și statistici furnizate de cam toți deținătorii de site-uri. Dacă dai un link pe Twitter el nu-ți va aduce prea mulți vizitatori. Corect. Dar poate nu pentru asta trebuie folosit Twitter-ul.

Cunosc oameni care nu pun nimic pe Twitter dacă nu conține cel puțin un link spre propriile creații. E și ăsta un mod de a privi lucrurile. Eu, unul, folosesc Twitter-ul pentru a mă amuza, în primul rând, scriind lucruri pe care n-are sens să le scriu în altă parte. Și mă mai folosesc de Twitter ca de o bază extinsă pentru brain-storming virtual. Nu voi putea niciodată să strâng la un loc, pentru o clasică furtună în creier, mai mult de 10-12 oameni. Și nici n-ar fi eficient. Însă pe Twitter ideile vin de unde nu te-aștepți. Amuzamentul, de asemeni.

Sunt zile în care Twitter-ul e mort ca o lebădă vieneză. În altele duduie ca economia lui Tăriceanu. În niciunele dintre aceste zile, însă, de la Twitter nu trebuie neapărat să aștepți luna de pe cer. Pe Twitter mai degrabă oferi: informație, fun etc. E o chestie de generozitate. Dacă vrei bani/trafic din tot ceea ce faci, înseamnă că ai nimerit într-un mediu ostil. Dacă nu faci decât să dai linkuri, e aproape ca si cum ai spama.

Mie, cel puțin, așa mi se pare. Voi ce găsiți la Twitter?

3 comentarii

 1. pentru fun. schimb de informatii uneori dar cel mai adesea sa ma deconectez.
  dar 90% e pierdere de timp. ca si FB.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. facil „track of time”. inseamnarile sunt datate. si poti sa le scrii si de pe telefon.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Din punctul meu de vedere este perfect pentru stiri, pentru orice domeniu de activitate; idei, noutati, lucruri pe care nimeni nu le scrie in presa locala, fie ea pe hartie sau online. Asa cum exista radio-ul in tara (care are avantajul net al prospetimii stirii fata de tv) Twitter-ul il vad ca pe un radio extern foarte maleabil din punct de vedere al continutului. Plus ca stirile vin direct in Outlook.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.