Umor negru

Umorul negru nu este foarte gustat în România. Nu e o problemă atât de mare. Mai ales dacă te declari cititor mai inteligent ca al altora. Totuși, îmi amintesc faptul că un text scris împreună cu Mircea Toma și Ducu Hâncu după accidentul prințesei Diana a stârnit un val de proteste chiar și printre acești cititori. Acum, un alt text, scris de Mihai Radu și de mine, a zdruncinat iar sensibilitatea cititroilor AC. Îl postez și aici, poate nu oripilează atât de mult.

PS: Cum spuneam și pe Twitter: „totuși, românii mai râd încă în fața morții: când conduc cu 180 la oră și sunt beți”. Sper că nu doar atunci.

Breaking News: Cutremur devastator în Laponia! Moș Crăciun prins sub dărîmături

În urmă cu cîteva minute a avut loc un cutremur devastator în Laponia. Primele vești primite arată un bilanț cutremurător: Moș Crăciun este prin sub dărîmături, doi reni sînt dați dispăruți și sute de spiriduși răniți.
Deși renii se agitau de mai mult de două săptămîni, nimeni nu i-a băgat în seamă, crezînd că aceștia doresc o mărire de salariu.

Cutremurul a declanșat un incendiu puternic la Fabrica de jucării atomice. La această fabrică de jucării se pare că lucrau, la negru și doi români.

Un elf care a studiat mecanica la Timișoara transmite pe un web-cam de jucărie pentru Realitatea tv, alături, bineînțeles, de Monica Tatoiu.

Cristi Zărescu a ajuns în Laponia. Localnicii spun că el va fi următorul Moș Crăciun. Dacă mai slăbește, bineînțeles.

Cei mai mulți copii din lume (cei care locuiesc în India și Africa) nu vor fi afectați de ce i se întîmplă lui Moș Crăciun. Ei oricum nu primeau cadouri, pentru că nu mîncau.

Mărmureanu a declarat pentru Monica Tatoiu că seismul din Laponia nu-l va afecta pe Moș Gerilă din Munții Vrancei.

UNESCO face apel la toți oamenii de zăpadă din lume să meargă să doneze sînge la centrele special amenajate în țările lor.

Vizibil mișcată de cele întîmplate în Laponia, Elena Udrea a trimis cîteva avioane cu ajutoare. Astfel, în această seară, vor ajunge în Laponia mii de costume de baie și mii de perechi de pantofi cu toc.

Din fondul de rezervă al premierului Emil Boc vor fi trimiși în Laponia 3.000 de brazi artificiali pitici.

O știre preluată de la CNN, dar neconfirmată încă de autorități sau de Monica Tatoiu: un membru al echipei de salvare care trebuia să-l scoată pe Moș Crăciun de sub dărîmături ar fi declarat: Moș Crăciun nu mai există!

5 comentarii

 1. Nu prea mai exista pamfletari de geniu la momentul acesta. Hai sa zic tu, unul de pe la trombon, altul de la timewnewroman si bineinteles http://www.cati-ca-voi.com:)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

  • Exagerezi. Nu mă consider nici pamfletar și nici de geniu nu sunt. Oricum, textul e scris în colaborare cu Mihai, pe mess. Am glumit și noi oleacă și după aia omul mai harnic în ziua respectivă le-a asamblat.

   Răspunde

   Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Asa se scrie mai nou! Nu stiu cat de profesionist e modul acesta dar treaca-mearga.
  Acum totusi nu mi-ai spus ce parere ti-au facut cei de la cati ca voi.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. am ras tot timpul cat am citit „breaking news”-ul asta. nu imi amintesc sa-l fi citit si-n Academia Catavencu, cred ca-l scapasem…

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.