Unii nu învață deloc din greșelile trecutului

Adriean Videanu a anunțat că PDL a crescut în sondaje cu 8% în ultimele 8 săptămâni. Puțin probabil, dar…

Dar nu este imosibil ca PDL să se fi oprit temporar din cădere și să fi început să crească ușor. Nu am date, și nu pe date vreau să vrobesc. Așa, en passant, 8% în plus în ultimele opt săptămâni e o tâmpenie nesusținută de nimic.

Ce ar fi putut face PDL să mai câștige ceva? Păi sindromul vizitei la Vîntu. De două săptămâni opoziția și mai ales televiziunile de știri duc o deșănțată campanie pentru apărarea pensiilor militare. Calculul PSD-PNL-PC trebuie să fi fost foarte simplu: sărim în apărarea pensionarilor militari și câștigăm de partea noastră aproape 90.000 de familii. Deci nu-i ca vizita la Vîntu. că atunci au pierdut brusc sprijinul a 350.000 de familii. Așa e, nu e ca vizita la Vîntu, my bad. E mult mai rău.

Au câștigat 90.000 de familii ale militarilor pensionari. Dar, în același timp, au început să piardă familiile a milioane de pensionari civili. Milioane. Care au pensii mult mai mici, care au muncit 30-35 de ani, nu 20-25, care au ieșit la pensie în jurul vârstei de 60 de ani, nu în jurul vârstei de 40, care nu beneficiază de spitale speciale și nici n-au beneficiat vreodată etc, etc, etc.

Poate, la începutul campaniei o fi existat solidaritate în breasla pensionarilor. Dar pe măsură ce Andreea Crețulescu și Dana Grecu deveneau mai isterice și mai incontrolabile, pe măsură ce se afla că unii pensionari militari, de fapt, s-au ales cu pensiile mărite, pe măsură ce gușterii gușați din SCMDRR deveneau mai obraznici, pensionarii civili se scârbeau din ce în ce mai tare de demersurile opoziției, fie ea cea politică, fie cea civilă. Se prea poate ca PSD și PNL să fi pierdut mult cu această găselniță prpagandistică. Iar dacă PDL n-a crescut cu 8%, în mod cert, PSD și PNL tot au mișcat greșit, pierzând după modelul vizitei la Vîntu, făcând un calcul de imagine prost și o mișcare care, culmea, nici nu le-a adus nimic. Pentru că guvernul a hotărât să dea lejer înapoi, cât să nu se simtă militarii ageresați imediat. Iar ăștia, la câtă onoare au, vor uita că PSD și PNL și-au f…utut norocul pentru cauza lor și vor vota din nou cu PDL-ul care le-a lăsat pensiile nemeritate neatinse, ba chiar , pe alocuri, le-a mărit.

2 comentarii

  1. Aveam un coleg care inca din 2008 tot sustinea ca televiziunile astea, in special Realitatea TV, fac jocurile lui Basescu. In sensul ca facea tot felul de gafe radicandu-i mingea la fileu presidentului, dandu-i apa la moara in razboiul pe care il ducea Base cu presa. Jucau foarte constiincios rolul de dusmanul cu care sa se lupta Basescu. Mi se parea fantezista ideea. Apoi a plecat colegul, au venit alegerile si tot razboiul deschis dintre cele doua televiziuni si presedinte. Ma gandeam atunci, daca ar mai sustine acelasi lucru colegul meu si cu evenimentele care aparusera intre timp. Acum e 2011 si inca tot nu mi-e clar de ce tot fac greseala asta de a-i da tot timpul lui Basescu apa la moara. Iar acum citind articolul dumneavoastra ma intreb din nou: pe ce sa merg pe teza incompetentei ziaristilor sau pe teza conspiratiei profunde?

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Andreea Cretulescu are o voce extrem de nasoala (oare pt voce a angajat-o Vantu?) si ma intreb daca asa vorbeste si acasa sau tipetele de prepelita in pericol sunt doar pt studioul de televiziune?

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.