Urâtă populație! Păcat că locuiește în țara asta

pionieri

A postat actorul Dragoș Bucur pe Facebook o chestie cum că el nu se vaccinează și nici nu poartă mască. Uau, nenică! Dincolo de faptul că i-au comentat o mie și ceva de oameni la asta, am văzut postarea răspândită pe Facebook sub formă de captură cum n-am mai văzut multe lucruri în ultimele săptămâni. I-au dat și share, mulți, dar mulți au făcut repede captură de ecran, să aibă dovada, să se marcheze în catalog că ei au prezentat cum trebuie cazul deviaționistului.

Și dacă doar l-ar fi ars pe rugul virtual, dacă și-ar fi înfipt acele ruginite în păpușa de voodoo cu fața lui Bucur. Dar nu, ei au dus devotamentul față de cuceririle științei mia departe, foarte departe, cel mai departe.

Pfui, ce nație de delatori… Cum s-au repezit ei să atragă atenția companiilor care lucrează cu Dragoș Bucur că actorul se abate de la calea cea dreaptă. Au tagguit televiziunea unde acesta prezintă o emisiune, au tagguit vreo două companii în spoturile publicitare ale cărora apare. Să știe și ăia cu ce nenorocit lucrează, cui și-au încredințat imaginea.

Păi se poate, tovarăși? Se poate? Actorul Bucur Dragoș care apare la dumneavoastră la televizor, tovarășii de la PRO TV, are niște opinii nesănătoase, să știți. La fel, tovarășii de la firma aia de apă îmbuteliată sau tovarășii de la rețeaua aia de magazine, să luați la cunoștință că aveți în colectiv un element negativ, care fiți atenți la el, aloo, cu voi vorbim, se aude?

Ce șleahtă de pârâcioși penibili care cred că i-a numit pe ei cineva de strajă nerăspândirii covidului. Bine, de la unii care l-au admirat zece ani pe turnătorul Petrov parcă nici nu era altceva de așteptat…

Dar, totuși…

Parcă vaccinarea nu este obligatorie. Și, deocamdată, Dragoș Bucur nu a scris sau spus că îi îndeamnă și pe alții să nu se vaccineze. El a spus ce nu face el, respectiv că nu se vaccinează. 

Dar dacă vaccinarea nu este obligatorie, de ce a sărit lumea pe el în halul ăsta?
Unii, isteți din cale afară, nu au stat mult pe gânduri și au făcut o paralelă cu Bogdan Stanoevici. Și Stanoevici a fost tot actor, și Stanoevici a avut o atitudine asemănătoare față de virusul începutului de secol și, până la urmă, ați văzut ce a pățit Stanoevici, nu? A murit, nene, a murit, din cauza virusului a murit. Și poate că și lui Dragoș Bucur, care nu se vaccinează și nu poartă mască o să i se întâmple la fel. Da, băi, Dragoș Bucur, o să mori, ceea ce oamenii ăia isteți chiar îți doresc, pentru că altfel nu ar fi făcut paralela cu Stanoevici. O să mori de covid, băi!

Doar că Dragoș Bucur a fost infectat cu SARS CoV-2, în septembrie anul trecut. Da, a avut deja covid. Nasol, nu? Probabil că n-o să moară de covid și, așa, unii dintre concetățenii noștri vor fi extrem de dezamăgiți. Negaționistul va trăi, nu va muri în chinuri. Ce nenorocire…

Poate că de aia nici nu se vaccinează omul. Că a trecut prin boală, că are anticorpii, că e posibil ca anticorpii dobândiți în urma bolii să dureze mai mult decât cei dați de vaccin, poate că…

Printre cei care i-au sărit rapid la beregată sunt mulți „esențiali” tineri, în putere, fără boli cronice, care s-au grăbit deja să se vaccineze în locul unui bătrân sau al unui bolnav cronic. Ei sunt esențialii de prin presă, oameni care, din 16 martie 2020 stau închiși în case, îmbrăcați în măști, dormind sub măști, făcând dragoste cu măști, mâncând măști, visând măști. Oameni care au profitat de legitimația lor pentru a se vaccina într-o perioadă în care vaccinurile nu sunt suficiente, persoanele vulnerabile nu au acces la platforma sufletului și așa mia departe. Asta, deși ei nu fac teren, nu au contact cu oamenii decât pe whatsapp sau skype sau zoom. „Băi, Bucure, aloo, ce faci? de ce nu te vaccinezi, nenorocitule? Eu m-am vaccinat, nenorocitule! Să-ți fie rușine!”.

Nu, mă. Rușine să-ți fie ție, esențial de doi bani, care te temi că vei lăsa lumea fără prețiosu-ți aport dacă nu te bagi peste rând la vaccinare.

Și, ca să închidem rotund: ce popor de delatori, ce nimicuri cu voluptatea turnătoriei cultivată din fragedă pruncie… Cum au descoperit ei fostul bolnav de covid care nu se vaccinează și cum îl dau în gât în speranța că omului i se vor întrerupe contractele și nu va mai câștiga niciun ban de pe urma meseriei lui. Fiindcă ei sunt delatori benevoli, din turnătoriile astea ieftine nu câștigă decât glorie.
Propun să renunțăm la butada aia deja învechită cu „frumoasă țară, păcat că-i locuită”. Este cumva nedreaptă față de țară. De azi înainte, când mai dăm de din ăștia, mai bine ne spunem „Urâtă populație, păcat că locuiește în țara asta”.

(Fotografia care însoțește acest articol este o captură dintr-un video realizat în 2009. Mai exact, pe 20 decembrie 2009, la 20 de ani de la revoluția din decembrie 1989, cineva a găsit de cuviință să facă la Sala Radio un spectacol numit „Salut Voios de pionier”, cu Corul de Copii Radio. Un spectacol în care copiii au apărut îmbrăcați în haine de pionieri și au interpretat, fără nici cea mia mică notă critică, cântecele de propagandă ale organizației pionierilor din perioada comunistă. Ca să realizați dimensiunea ororii, este ca și cum un isteț, mândru de găselnița lui, ar organiza un spectacol de Ziua Holocaustului, îmbrăcând niște copii în uniforme Hitlerjugend și punându-i să cânte cântecele propagandei naziste.)

2 comentarii

  1. 1. Nu l-a pus nimeni pe Dragos whatever sa semnalizeze cat de destept si unic e el ca se pisa contra vantului. Reactia „paraciosilor” e fireasca atunci cand un bou semnalizeaza in plina pandemie ca nu se vaccineaza, iar alti destepti cu tipla-n cap se uita la el si zic „uite ma, ala e actor si nu se vaccineaza, sigur stie el ceva”.

    2. Actorasul destept a avut Covid? Bun, poate face din nou, ca asa-i cu virusii, exista risc de reimbolnavire. N-ar vrea el si familia lui sa nu mai imputa spitalele cu prezenta lor data viitoare cand se vor imbolnavi? Poate de medicul respectiv, de spitalul respectiv, eventual de un pat la ATI vor avea nevoie niste paraciosi rai fata coif de staniol pe cap.

    Răspunde

    Thumb up 0 Thumb down 9

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.