Venite adoremus!*

*Aș fi vrut să dau un titlu clar, concis, gen „Cosilierul lui Lăzăroiu îl face poponar pe regele Mihai I”, dar, totuși, nu am putut, deși asta este esența a ceea ce urmează.

Eu pot înțelege că unii oameni (de dreapta, de stânga sau de centru) au idei de-abia după ce le-a mai avut cineva înaintea lor. Chiar cred că li se luminează universul atunci când Președintele deschide gura. Își dau o palmă peste frunte, în modul turceschian, și își zic „Băi, câtă dreptate are ăsta! Cum de nu m-am gândit mai devreme că Regele MIhai e un laș și un trădător?”. Deci este foarte probabil și credibil ca oamenii să fie independenți în gândire, dar atât de lenți încât să aibă păreri personale de-abia după ce au apărut pe piață părerile personale autorizate. Băieții și fetele (tot un soi de băieți, în cazul lor, dar care nu vor să se recunoască) de la Ovary, blogul oamenilor de dreapta, sunt vie mărturie pentru acest lucru.

Cum spuneam, așadar, pot înțelege că ideile și marile teme de dezbatere vin brusc, unui grup de oameni, după ce la fel de brusc au venit vițelului de aur la care se închină. Dar nu voi putea, în veci, să înțeleg de ce slugărnicia trebuie împinsă dincolo de limtele autosuportabilității.

Să luăm exemplul lui Mirel Axinte, consilierul lui Sebastian Lăzăroiu. Într-un moment de maximă rătăcire, sper, personajul reușește să-l compare pe regele meu cu „Boy George futut în cur”. Că actualul șef al statului este ars și ireverențios, pot pricepe, dar că Mirel Axinte, un alt angajat al statului, își dă cu părerea personală într-un mod atât de jegos nu pot înghiți. Iar asta nu are nicio legătură cu faptul că eu sunt monarhist prin tradiție și vocație, ci cu lipsa oricărei logici istorice și a oricărui respect față de adevăr. Vă las să savurați scriitura acestui imbecil care, culmea, provoacă orgasme intelectuale tuturor nedormiților și nefututelor care-i populează blogul.
Screen shot 2011-07-03 at 15.18.22

Totuși, semnalez statului român că nu vreau, în niciun caz, ca un angajat al său, un căcăcios de bugetar, să-mi umple regele de căcat. Nu pentru că n-ar avea drept la opinie, dar o face pe banii mei, iar banii mei, aceiași care se duc în recunoaștera lui Mihai I ca fost șef al statului, nu mai trebuie să se ducă la imbecili. Ca om de dreapta, eu așa am înțeles că se reformează statul, eludând plățile către cretini.

7 comentarii

 1. blin tarabagiu

  Nu inteleg, de ce ai pretentii de la pomanagiul ala de Axinte ?

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. mi-ai starnit curiozitatea si am cautat bloggul lu’ nea’ Axinte; recunosc ca sunt surprinsa (neplacut) mai mult de comentacii de pe acel blog care au rol de suspensori sau chiloti care sa-i sustina p…, aa pardon, afirmatiile.
  jenant, penibil, mizerabil si enervanta maniera de a-l pupa-n pula pe Basescu. iar tehnica „sendvis” pe care o aplica e usor deranjanta, ma mir ca inca nu s-au prins sustinatorii morali ai lui de pe acel blog.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Mă simt răzbunată! Pe de altă parte, Axinte…nume predestinat :))

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. link-ul catre poza mai mare este aici, ca n-am putut citi: http://www.pah.ro/wp-content/uploads/2011/07/Screen-shot-2011-07-03-at-15.18.221.png

  si da. ca sa-l citez pe paleologu, „traiasca Regele!” :)

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.