Wikikeex

A trecut o lună și mai bine de jumătate de când au fost publicate primele cablograme din seria cablogramelor Wikileaks despre România. Am scris, la apariția primelor informații (întâmplător, doar, niște rahaturi despre cât bea Băsescu) acest text în Academia Cațavencu. Au mai scris și alți oameni despre aceleași cablograme, exprimându-și scepticismul în legătură cu „marile”, „cutremurătoarele” dezvăluiri din respectivele documente.

Ce furie, câți nervi, ce revoltă! Cum ne-am permis să vorbim despre marea lovitură de presă venită pe sub ușă? Cum am îndrăznit să opinăm că e un mare fâs? Stați numai voi să vedeți ce mari șmecherii reies din cablogramele respective, ce răsturnări ale ordinii statale și așa mai departe.

A trecut, cum ziceam, mai mult de o lună și jumătate. Ce s-a întâmplat? Nimic. Ce mari dezvăluiri au fost? Niciuna. Am avut sau nu dreptate? Poate că nu. Poate au avut dreptate cei care m-au încondeiat pentru că nu înțeleg importanța dezvăluirilor despre cantitățile de alcool pe care le consumă TB. Deși, sincer, cred că WikiLeaks-ul românesc n-a fost decât un mare căcat pe care unii au ținut morțiș să și-l întindă pe tot organismul, în original, în limba engleză.

4 comentarii

 1. Draga PAH, te apreciez de multa vreme, chiar din vremea cand nu apareati decat print… vreau doar sa-ti atrag atentia ca „TB bea din ce in ce mai mult” (doar) in opinia unor vizitatori ai ambasadei, toti fiindu-i inamici sau dezavuati, din diverse motive…. si fara a fi vreun fapt constatat de vreun ambasador sau membru al ambasadei SUA… si daca, de exemplu, s-ar constata ca Nastase sau orice alt preopinent nu bea, cu ce ii face mai buni???? (aici nu-i includem pe Crin si pe Shica Orban, fiindca exista informatii ca l-ar baga sub masa pe TB, intr-o atare competitie….:) ) n-ash vrea sa traieshti frustrarea mea din 2003, cand dand fuga la Neptun pentru un concert Iris, am aflat de la Jandarmerie ca „s-a anulat, fiindca a venit Nastase…”, ca pe vremea aialata… Oricum, chiar daca opiniile noastre sunt diferite, te asigur, pe tine si pe cei ramasi in A.C. ca va cumpar si va voi cumpara, in continuare…fiindca aveti mai mult umor si mai multa „stofa” jurnalistica decat RTV si Antenele…

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. „TB bea din ce în ce mai mult” este informația furnizată de Bogdan Chirieac. Și nici el nu cred că o știa de visu, nefiind prin cercul de apropiați ai lui Băsescu. Oricum, eu despre asta vorbeam: lipsa de consistență a informațiilor din cablograme. Cât bea Băsescu, ce face Udrea prin casă și așa mai departe nu mi se par mari dezvăluiri de presă. Iar faptul că au fost puse pe tavă unora care s-au împăunat cu ele ca fiind mai investigații nu le face mai importante.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Ce legatura are faptul ca „TB bea din ce in ce mai mult” cu Crin, Nastase, concertul Iris, etc.
  Am vazut foarte frecvent aceste raspunsuri ale celor din gasca PDL, care mereu incearca sa distraga atentia cu altceva. Fac ei prostii dar argumenteaza „din cauza lui Tariceanu sau a lui Nastase am fost nevoiti sa facem ….”
  Foarte bine antrenati sa distraga atentia si sa arunce vina pe altcineva.

  Răspunde

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.