Ziua Intendenței – episodul VI

* În care aflăm ce pățește cel mai puternic român atunci când coloana oficială trece pe Calea Victoriei și prin ce teste dure trebuie să treacă pentru a intra în Camera Secretă Numărul Doi Pentru Situații De Urgență De Gradul Unu.

(Rezumatul episoadelor anterioare: românia se află în pragul unei crize fără precedent. Un grup de 3 conspiratori necunoscuți încă l-au eliberat din închisoare pe colonelul Truțulescu. Tot ce a realizat președintele emil Constantinescu prin interzicerea fumatului este pe punctul de a se pierde în mandatul fiului său, președintele Dragoș Constantinescu.)

Președintele Constantinescu nu avusese un drum tihnit de la aeroport până la Cotroceni. Nu înțelegea de ce șefului serviciului său de protecție nu-i intrase clar în cap că, după orice vizită externă mai lungă de 24 de ore, nu mai trebuie să facă traseul pe Calea Victoriei. Era sătul până peste cap de exclamații de genul: „Vai, Dragoș, ai văzut că s-a deschis H&M în loc de Benetton?”, „Putem să oprim puțin în față la Zara? Nu știam că au reduceri.” sau „Uite, chiar acum joacă Piersic Junior la Green Hours! Nu intrăm și noi puțin, să bei o bere?”. Sau, măcar, dacă nu se putea schimba traseul, pentru că pe-acolo aveau lunetiștii care-i asigurau protecția locuințe de serviciu, măcar să fi umplut trotuarele de turiști americani, solizi și destul de înalți, cât să nu se vadă vitrinele.

Când se apropiara de Cotroceni, președintele începu să caute prin buzunare telecomanda de la poartă, dar își dădu repede seama că o uitase în valiza a treia, sub cele 34 de volume ale dosarului Truțulescu. Iar valiza era… Mă rog, oricum nu-i era la îndemână. Așa că îl rugă pe EB să deschidă el poarta, neavând timp să aștepte tradiționalele 25 de minute în care obișnuiau să se trezească cei din Garda Prezidențială.

Într-un târziu o liniști pe Sana, care nu-și mai găsea printre bagaje ciobanescul Mioritic, și se îndreptă cu pași hotărâți spre Camera Secretă Numărul Doi Pentru Situații De Urgență De Gradul Unu. Își trecu mâa prin păr și scoase de după ureche un Gauloise Caporal. Erau cam tari, dar n-aveau filtru și, dacă nu mergea prea repede, avea timp să termine până cand trecea prin complicatul filtru de securitate ce presupunea scanarea retinei, verificarea amprentelor, prelevarea de probe de sânge, stabilirea ADN-ului și completarea unui test grilă cu 30 de întrebări din Creangă și Eminescu. Era un filtru dur, știa, dar, în același timp, în acea cameră se discutau de fiecare dată cele mai grave probleme ale națiunii, iar pe astea nu le lași pe mâna unuia care nu știe ce boala aveau caprele Irinucăi. În plus, de obicei, în timpul testului își mai permitea și o a doua țigară, lucru deloc de neglijat.

(Următorul episod, în care aflăm cine participă la întrunirile din Camera Secretă Numărul Doi Pentru Situații De Urgență De Gradul Unu, joi, 2 mai 2013, ora 20. Doar aici)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.